Annonce
Elbobladet

Børn kan også deltage i demokratiets festdag

Karmaboy er en af de i alt 11 kandidater til Børnevalg 2019. . PR-foto
Annonce

Fredericia: Sammen med alle landets øvrige børnebiblioteker er Fredericia Bibliotek nu klar med Børnevalg 2019 sideløbende med folketingsvalget. Ideen er at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Frem til den 5. juni kan danske børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et stærkt felt. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne, der er på børnenes stemmeseddel.

- Flere af vores nye kandidater har solid institutions- og livserfaring. Andre er superstærke på venskaber, familiehygge og børneliv, så det bliver særdeles spændende at følge børnevalget i år, siger Camilla Duvald, børnebibliotekar ved Ballerup Bibliotekerne og koordinator for Børnevalget, i en pressemeddelelse.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om "Ja til slik". Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.

Det er muligt at læse mere på www.børnevalg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce