Annonce
Elbobladet

Børn og unge med handicap giver den gas på sportsskole: Bjørn og Nina har det sjovt

Sportsskolen i Fredericia er én af i alt fem på landsplan i år. Deltagelsen på den lokale sportsskole bestod i år udelukkende af lokale børn og unge. Heriblandt Nina Lomholt (nummer to fra venstre) og Bjørn Mikkelsen (forrest). Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Selvom man ikke er som alle andre, kan man sagtens have det mindst ligeså sjovt. Det ved fem lokale børn alt om. I denne uge fyrer de en masse energi af på sportsskole for børn og unge med handicap.

Fredericia: Bjørn Mikkelsen har lagt sig på et skateboard, og i samarbejde med en hjælper triller han hen ad asfalten.

- Uuuh, det er sjovt, udbryder den 12-årige fredericianer, imens han kører af sted på det lille bræt, der undervejs kommer op i fart.

Selvom skolen først begynder i næste uge, betyder det ikke, at Kirstinebjergskolens afdeling Haveplads er uden aktivitet.

Annonce

Der er således masser af smil, grin og aktivitet ved hallen, hvor fem lokale børn med handicap deltager i sportsskole. Ugen, der løber fra mandag-torsdag i uge 31, byder på en række aktiviteter, som Fredericia Kommune afholder i samarbejde med Parasport Danmark og de lokale idrætsforeninger G94 og Magnum Opus. Sportsskolen er en del af aktivitetstilbuddet Feriesjov, der er gratis for alle fredericianske børn og unge.

- Jeg synes, det er sjovt at få nogle nye venner og bevæge sig en masse. Det var virkelig sjovt at være på skateboard, så det håber jeg på at prøve en hel del mere, selvom jeg har mit handicap, siger Bjørn Mikkelsen, da han er kommet af det rullende bræt.

Bjørn Mikkelsen havde stor fornøjelse af at prøve en tur på skateboard. Ja, faktisk kunne han ikke nøjes blot med én af slagsen. Til daglig bruger han en del tid på at lave film på Youtube, hvor han går under aliasset Bjørn BVM/Spicyboy og på TikTok, men han nyder også at kunne motionere. Som handicappet med cerebral parese er det dog ikke altid lige nemt at gøre i hverdagen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Han har cerebral parese (CP), der påvirker evnen til at styre muskler og bevægelser. Til daglig går Bjørn Mikkelsen derfor med stok eller rollator og sidder i kørestol. I denne uge er det dog ikke disse remedier, der fylder hos ham.

- Jeg er glad for, at der er muligheden for at komme på sportsskole. Jeg vil jo gerne ud at få motion, så jeg ikke bliver tyk, siger han og udstråler en enorm glæde ved tanken om de oplevelser, ugen indtil videre har budt på.

Vejrmøller og kolbøtter

Uden for hallen er Nina Lomholt, 16, i gang med at sætte ny rekord på løbehjulet. Brormand Peter tager tiden på hende og kan efter cirka to minutter konstatere, at det bliver til en ny bedste tid.

Tilfredsheden er stor hos den unge fredericianer.

- De ting, vi prøver her på sportsskolen, er meget nye. Det samme er de venner og hjælpere, jeg har mødt, så det er en rigtig sjov oplevelse, siger Nina Lomholt, der har downs syndrom.


Jeg har lært at slå kolbøtter og lave vejrmøller, og så har vi hoppet en masse på trampolin.

Nina Lomholt, deltager på sportsskole


- Jeg har lært at slå kolbøtter og lave vejrmøller, og så har vi hoppet en masse på trampolin, fremhæver hun.

Bliver du ikke træt efter en dag med mange aktiviteter?

- Nej, jeg er vant til at lave en masse og bevæge mig. Så jeg kan ikke få nok af aktiviteterne, forklarer Nina Lomholt og fortæller om, hvordan hun i det daglige både løber, rider og går til dans.

Annonce

Svært at tiltrække deltagere

Det er første år, at sportsskolen finder sted, efter at den sidste år blev aflyst grundet corona. I spidsen for ugen er Gitte Bendixen, der også er formand i gymnastikforeningen G94, og hun nyder at være med til at arrangere ugen til trods for, at hun havde håbet på en større tilslutning.

- På forhånd havde vi sat et minimum på seks deltagere for at fuldføre ugen, men vores oplevelse er, at coronaen igen i år har været medvirkende til, at vi ikke er så mange. Vi synes dog, det er vigtigt at gennemføre ugen, så derfor valgte vi alligevel at afholde det. Både så de, der har tilmeldt sig, kan få den oplevelse, de har set frem til, men også med henblik på at komme godt i gang, så vi kan afholde sportsskolen fremover, siger Gitte Bendixen.

Der er styr på både sikkerhed og den gode stil på skateboardene, der var et stort hit hos børnene. I løbet af ugen har de oplevet en række forskellige idrætsaktiviteter. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Aktiviteterne har stået på holdaktiviteter samt gymnastik og svømning om formiddagen og OL med forskellige lege om eftermiddagen. Skal man tro Gitte Bendixen, giver det god mening, hvis børnene sover ekstra godt i disse dage.

- Alle er nysgerrige og kommer med en masse energi, gåpåmod og glæde, så det er en fornøjelse at være med til, siger sportsskolelederen, imens hun smiler ligeså stort som børnene, der er i gang med deres aktiviteter.

Sportsskolen løber fra mandag-torsdag i denne uge fra 9-14.30. Sidste dag præmieres deltagerne i bedste OL-stil med både diplom og medaljer.

Der er mange måde at bruge et skateboard på. At sidde på det gør ikke nødvendigvis turen mere kedelig. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Annonce
Annonce
Elbobladet

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Elbobladet

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Elbobladet

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Elbobladet

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Elbobladet

Se video og billeder: Julelysene på Rådhuset blev tændt på et hemmeligt tidspunkt

Elbobladet

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Elbobladet

Sådan kan du gøre julen mere klimavenlig

Elbobladet

Erritsø Fællesskole får skolemælkspenge til affaldshåndtering

Elbobladet

Dessertcafé åbnet i stilhed: To dage inden premieren var kælderen oversvømmet

Elbobladet

Så er Lucullus genåbnet: - Vi glæder os helt vildt til at møde de lokale

Elbobladet

Fernisering af udstilling om Jørgen Røjel

Elbobladet

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Elbobladet

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Elbobladet

Juletræets tænding er hemmelig i år: Corona aflyser bestemt klokkeslæt

Elbobladet

Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Elbobladet

Du behøver ikke vente til black friday: Flere butikker tyvstarter tilbudsfredag

Elbobladet

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Elbobladet

Her kan du hente de største besparelser på black friday

Elbobladet

Pas på fælderne ved de afdragsfrie lån

Elbobladet

Derfor bliver der slukket for vandet i renden i Gothersgade tidligere end normalt

Elbobladet

Planter fra Tyskland og Belgien slår rod i Kanalbyen: Snart kan du ikke se byen for bare træer

Annonce