Annonce
Elbobladet

Badeland lukkes i tre uger: Rutsjebane skal repareres igen - brugere er frustrerede

Badelandet i FIC lukkes i tre uger. Det er dog stadig muligt at komme i svømmehal. Arkivfoto: Niels Svalebøg
To vandrutsjebaner skal igen repareres, og derfor lukkes badelandet i tre uger. Det skaber stor frustration hos en af de faste brugere, aftenskolen Magnum Opus.
Annonce

Fredericia: Badelandet i Fredericia Idrætscenter lukkes i tre uger.

Det oplyste Fredericia Idrætscenter fredag morgen til brugerne. Lukningen sker med virkning fra mandag 20. januar. Lukningen skyldes problemer med sikkerheden på to vandrutsjebaner i badelandet, som ellers blev renoveret sidste år.

- Vandrutsjebanerne er desværre ikke i den stand, som vi troede efter renoveringerne sidste år. Derfor skal de lukkes ned, og der skal kigges på dem igen. Det er to aldrende vandrutsjebaner, som er ved at ved nedslidte, siger Christina Schilling, som er daglig leder af Svøm og Leg i Fredericia Idrætscenter.

Annonce

Et spørgsmål om sikkerhed

Der er brug for overfladebehandling af vandrutsjebanerne, som altså også blev renoveret sidste år. Firmaet, der stod bag renoveringen, har ifølge Christina Schilling vurderet, at det er muligt at renovere dem igen.

FIC har på det seneste fået henvendelser om, at børn har fået røde mærker på fødderne efter ture på en af de to rutsjebaner. Problemet er, at rutsjebanen ikke har været glat nok.

Den store vandrutsjebane blev lukket lørdag 4. januar, og den mellemste blev lukket om mandagen. Den lille, nye rutsjebane i badelandet, fejler intet. Men de to store er altså klar til en større reparation, og det havde firmaet mulighed for nu.

- Det er et spørgsmål om sikkerhed, og derfor er vi nødt til at lukke for badelandet i tre uger, siger Christina Schilling.

Annonce

Frustration hos aftenskole

Lukningen skaber stor utilfredshed hos formand Jette Rosenfeldt fra Magnum Opus, som har en lang række svømmehold i Fredericia Badeland. Både fordi lukningen sker med kort varsel, og fordi timingen rammer svømmeaftenskolen hårdt.

- For anden gang inden for et år lukker Fredericia Badeland for reparation i tre uger. Denne gang med en uges varsel. Det sker igen uden, at informerer brugerne rettidigt for slet ikke at tale om, hvordan man kunne have inddraget disse i planlægning og valg af tidspunkt, skriver Jette Rosenfeldt i et åbent brev, der også er sendt til flere politikere.

Aftenskolen har 42 holdtimer om ugen, og formanden er frustreret over konsekvenserne for både brugere og undervisere.

- Mange af vores undervisere har tilrettelagt deres kalendere efter den undervisning, vi har lovet dem. De har planlagt ferie, som de nu skal aflyste/flytte, fordi FIC ikke evner at melde ud i god tid, at de planlægger reparation af Fredericia Badeland, skriver hun.

Christina Schilling har forståelse for frustrationen.

- Vi er også meget kede af det. Badelandet er vores største indtægtskilde, og vi har bookinger i kalenderen, som nu må aflyses. For eksempel børnefødselsdage. Det er rigtigt ærgerligt for vores faste brugere, for foreningerne og for medarbejderne, som ikke får de vagter, de havde regnet med. Det er bestemt ikke noget, vi ønsker, siger Christina Schilling.

Reparationen foregår i uge fire, fem og seks, og genåbningen sker efter planen lørdag 8. februar igen.

Svømmehallen og terapibassinet er åbent som normalt.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce