Annonce
Elbobladet

Bag disken i Mødrehjælpen: Lilli brænder bare for det

To - tre gange om ugen står Lilli Thomsen bag disken i Mødrehjælpens Genbrugsbutik, hvor hun også er butiksansvarlig. Hun havde egentlig ikke planer om at blive frivillig i en genbrugsbutik, men hun har været med til at starte Mødrehjælpens lokalforening og butik op siden første infomøde sidste sommer. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Kunderne i Mødrehjælpens butik i Vendersgade har stor chance for at møde Lilli Thomsen bag disken der. Hun er nemlig butiksansvarlig og tager ofte to-tre vagter om ugen.

Fredericia: Egentlig ville Lilli Thomsen ikke være 'sådan en gammel dame, der står i en genbrugsbutik.' Nu er hun butiksansvarlig i Mødrehjælpens butik i Vendersgade - og medlem af bestyrelsen i lokalforeningen.

- Da jeg så, at der skulle være informationsmøde om opstart af Mødrehjælpen her i Fredericia, tog jeg med til det. Og så har jeg hængt på lige siden, lyder Lilli Thomsens forklaring på, at hun nu bruger sin efterlønstid på at være bag disken i en genbrugsforretning.

Lilli har derfor været med helt fra start, hvor butikken skulle males og sættes i stand.

Chancen for at blive ekspederet af Lilli Thomsen er forholdsvis høj. Hun tager nemlig to, nogle gange tre, vagter om ugen. I denne tid, hvor sommeren viser sig fra sin bedste side, har hun lovet sin mand ikke at tage mere end to vagter. De har nemlig en sejlbåd - og den fælles hobby skal der være tid til.

- I juli sejlede vi rundt i nord- og østjylland i efterårsugerne. Nu skal vi lige nyde sommervejret på vandet, siger Lilli med et smil.

Når covid19 ikke lige spænder ben for det, sejler hun og manden gerne på langfart. Sidste år, inden Lilli Thomsen blev frivillig i Mødrehjælpen Lokalforening Fredericia, sejlede de en tre måneder lang tur til Sverige. I år skulle de have været til Østtyskland.

Annonce

- Der må gerne ske noget

Lilli tager to - tre vagter om ugen, fordi hun godt kan lide det frivillige arbejde, men samtidig kunne hun godt bruge flere frivillige kolleger i butikken. Og det er bestemt ikke et krav, at man tager mere end en vagt om ugen, understreger den butiksansvarlige, der opfordrer alle interesserede til at stikke hovedet ind i butikken og få en snak. Alle bliver tilbudt en prøve- og oplæringsperiode på tre vagter, inden de tager endeligt stilling til, om det er noget for dem at stå bag disken hos Mødrehjælpen.

Når Lilli ikke er på vandet med båden og manden eller bag disken i Vendersgade sammen med de flinke frivillige kolleger, er der mange andre ting, der kalder. En gang om måneden mødes Lilli med andre kvinder i den internationale kvindeorganisation Inner Wheel. Og så er hun frivillig køkkenhjælp til børnegudstjenesterne i hendes lokalsogn Bredstrup-Pjedsted, hvor børn og forældre kommer til gudstjeneste og fællesspisning.


Jeg kan rigtig godt lide at være hjemme, men der må også gerne ske noget.

Lilli Thomsen, bag disken og butiksansvarlig, Mødrehjælpens Genbrugsbutik


Derhjemme strikker den aktive efterlønner - og hun strikker meget. Til sig selv, sine fire børnebørn - og så strikker hun også til Mødrehjælpens butik.

- Jeg brænder bare for det, lyder det korte og kontante svar på, hvorfor hun bruger så meget af sin tid som efterlønner på frivilligt arbejde.

Hun tilføjer med et lunt smil:

- Jeg kan rigtig godt lide at være hjemme, men der må også gerne ske noget.

Lilli Thomsen fra Pjedsted er ofte bag disken i Mødrehjælpens genbrugsbutik i Vendersgade. Hun strikker også rigtig meget. Til sig selv, sine fire børnebørn og til genbrugsbutikken. Siden marts har hun strikket: 10 julehuer, 3 sweatre, 10 halsedisser, 10 pixihuer alene til butikken. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Bag Lills disk

Kunne du tænke dig at blive Lilli Thomsens frivillig kollega, kan du henvende dig i butikken og få en snak med Lilli eller en af de andre frivillige.

Eller skriv til fredericia.lf@moedrehjaelpen.dk

Mødrehjælpen modtager altid gerne brugt udstyr og tøj i god stand til børn i alderen 0 til 8 år.

De modtager også gerne bomulds- og uldgarn.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce