Annonce
Elbobladet

Baghaveovernatninger er blevet populært

Pernille Kaas oplever ikke, at brugerne af Brug min baghave tilhører samme målgruppe, som de betalende for overnatning på eksempelvis campingpladser. Fotoet her er fra tidligere på sommeren, hvor hun var på tour de baghave og kom forbi Hejnsvig ved Billund. Foto: Mai Møller Christensen
Pernille Kaas, der står bag idéen Brug min baghave, er glad for, hvordan brugere og haveejere har taget imod konceptet.
Annonce

Fredericia: Noget tyder på, at Pernille Kaas, der er formand og initiativtager til foreningen "Brug min baghave", ramte noget uforløst, da hun tilbage i maj realiserede idéen om en online oversigt over haver, man kan overnatte i.

På fem uger samlede hun cirka 7.500 medlemmer i facebookgruppen Brug min baghave, der i dag rummer over 31.000 medlemmer.

- Der er taget vildt godt imod det, og det, jeg hører fra brugere og haveejere, er, at der fungerer supergodt med masser af gæstfrihed og hjertevarme. Det har gjort det nemmere for folk at vandre rundt, fordi der ikke er så langt imellem haverne, de kan overnatte i, siger Pernille Kaas.

Annonce

Rider på en bølge

Overnatningerne bliver ikke registreret i noget system, da de er gratis. Derfor kan formanden ikke sige noget om, hvor mange overnatninger der har været lokalt i Fredericia Kommune.

Til gengæld kan hun oplyse, at der har været gang i overnatningerne på landsplan både sidste år og i år, hvor flere holder ferie i Danmark.

- Første år var vildt med den hype, der var, men i år har der også været stor aktivitet. I øjeblikket har vi samme antal besøgende på vores hjemmeside på én dag, som vi havde på én måned for tre måneder siden, siger Pernille Kaas.


Første år var vildt med den hype, der var, men i år har der også været stor aktivitet. I øjeblikket har vi samme antal besøgende på vores hjemmeside på én dag, som vi havde på én måned for tre måneder siden.

Pernille Kaas


Hun melder ikke om mange eller store problemer i løbet af de 15 måneder, konceptet har eksisteret.

- Problemet har været, hvis folk er kommet til at tilbyde for meget. Der har dog været mindre end en håndfuld af de oplevelser, så det udgør en meget lille del af det hele, siger Pernille Kaas.

Hun anbefaler derfor, at man som haveejer ikke lover for meget, inden man har mødt den overnattende.

Annonce

Tour de baghave

Som stifter af fællesskabet har Pernille Kaas denne sommer været på vandretur rundt i landet for at møde haveejere, der byder indenfor.

- Jeg vil jo rigtig gerne møde de folk, som er en del af Brug min baghave. Jeg har jo kun lavet rammerne bag en skærm i Ringsted – fællesskabet har alle brugerne skabt sammen, siger hun.

Hun forventer, at antallet af brugere er ved at have fundet et naturligt lejde, efter at konceptet efterhånden er blevet en smule kendt blandt de, som kunne finde på at bruge det. Det appellerer nemlig ikke til alle typer af rejsende.

- Har man absolut brug for køkken, toilet og badefaciliteter, det sted man overnatter, er det ikke baghavekonceptet, man skal bruge, understreger hun.

I Fredericia Kommune er der 11 baghaver, hvor man kan overnatte. Foruden Fredericia by tæller det også Østerby, Bøgeskov og Snoghøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Annonce