Annonce
Elbobladet

Video: Barock fejrede sine første 40 år på Fredericias musikscene

Med 40 år med pop, rock, venner og masser af koncerter har Barock sat sit præg på Fredericias kulturarv.
Annonce

Fredericia: Alene receptionen trak fulde huse, da det fredericianske poporkester, Barock, fredag aften fejrede sine første 40 år sammen. Se video på netavisen.

Tøjhuset lagde café til receptionen, og der måtte hurtigt improviseres et gavebord, da gæsterne vrimlede ind med favnen fuld af gavekurve og rammer med gamle fotos fra bandets yngre år.

Blandt gæsterne var adskillige tidligere medlemmer af orkestret, der gennem årene har haft hele 22 af slagsen. Brødrene Claus og Michael "Miller" Johansen har været med fra starten.

I anledning af fødselsdagen udgiver Barock ep'en "Sidste Skrig" med fire nye sange. Og mens gæsterne krammede og hilste på gamle venner, spillede porkestret to af sangene på den lille caféscene, inden de måtte fortrække og gøre klar til aftenens hoved-event: Koncerten i den prop-udsolgte Tøjhuset-sal.

Jeg bliver sgu rørt. Helt ærligt. Meget.

Claus Johansen, guitarist og medstifter

Annonce

Fredericias kulturarv

40 år er lang tid. Fredericias musikmiljø har ændret sig flere gange i løbet af den tid. Men én faktor har været der hele vejen igennem, nemlig Barock. Og det gør bandet til noget særligt, mener journalist og forfatter Thomas Kvist Christiansen, der især i de unge år fulgte orkestret med sit kamera.

- Jeg tror, at det har betydet rigtig meget, at Fredericia har haft et lokalt band at følge og identificere sig med. De har også lavet noget fede sange undervejs, siger han.

Barocks rolle som det altid leverende, stabile orkester i Fredericia har også haft betydning som forbillede for andre, mener Thomas Kvist Christiansen.

- De er en del af Fredericias musikkultur og byens kulturarv. Jeg ikke bare tror, men ved, at de har fået rigtig mange til at spille musik. Vi har jo tit hørt, at Claus Johansen har inspireret Søren "Søgge" Andersen til hans karriere. Barock har helt sikkert inspireret mange unge.

Barock er ikke bare de seks nuværende medlemmer. Ved receptionen var 14 af de i alt 22 medlemmer gennem årene til stede. Se video på netavisen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce