Annonce
Elbobladet

Bedemand er flyttet, men navnet og menneskene er ikke ændret

Bedemand Claus Berner og Karin Klingenberg foran Ludvig Andersens Begravelsesforretning, der er flyttet til 6. Juli Vej. Forretningen er en del af Bedemand Berner-kæden. Foto: Peter Friis Autzen
Ludvig Andersens Begravelsesforretning er flyttet fra Jyllandsgade til 6. Juli Vej.
Annonce

Fredericia: Sommeren bød på flyttetravlhed hos Ludvig Andersens Begravelsesforretning i Fredericia. Butikken, som ejes af Claus Berner, flyttede fra sin kendte adresse ved Trinitatis Kirke.

Lokalerne i Jyllandsgade var lejet, og ejendommen blev solgt. Derfor var det nødvendigt at finde nye lokaler, og det lykkedes på 6. Juli Vej at finde lokaler, der også størrelsesmæssigt passede bedre til forretningen. Så midt i juli åbnede han forretningen, hvor bedemand Karin Klingenberg udgør den daglige bemanding.

Ludvig Andersens Begravelsesforretning indgår i Bedemand Berner-kæden, der har afdelinger i Børkop, Fredericia og Middelfart.

Claus er glad for at være bedemand i byen.

- Vi møder jo ofte de pårørende også længe efter begravelsen eller bisættelsen. Nogle gange kigger de lige ind og får en kop kaffe. Det er dejligt, siger han.

Annonce

Min sidste vilje

Som bedemand står man for mange praktiske gøremål. Processen gøres ofte lettere, hvis den afdøde på forhånd har udfyldt et dokument, kaldet "Min sidste vilje".

Det er ikke et juridisk dokument, men et papir, hvor den pågældende gør sig nogle tanker om begravelse og bisættelse, så de efterladte hjælpes igennem en ofte tung og vanskelig tid med mange beslutninger.

Som bedemand oplever man ofte at være omgivet af sorg. Det skal man kunne håndtere.

- Men det er altså også meget givende at være behjælpelig for folk i sorg, siger Karin.

- Man bliver ofte rørt. Nogle gange endda rigtig meget, siger Claus.

Det kan for eksempel være, når børn begraves eller bisættes. Eller forældre til små børn.

- Men jeg kan også blive meget rørt, når en gammel mand med rollator tager afsked med sin hustru gennem 50 år, siger Claus.

Hvor pårørende tidligere mødte fysisk op i bedemandsforretningen, er det i dag langt mest almindeligt, at vedkommende ringer eller skriver via nettet. Derefter mødes bedemand og pårørende ofte i hjemmet, men mødet kan også foregå i forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce