Annonce
Elbobladet

Bestil på net og hent ved butik: Lokal Føtex bliver del af nyt koncept

Varehuschef Thor Mosegaard og salgschef Thomas Aagaard glæder sig til, at kunder fra 11. juni har mulighed for afhente deres færdigpakkede dagligvarer uden for Føtex på Venusvej. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Fra midten af juni kan kunder i Føtex på Venusvej slippe for turen ind i supermarkedet. Som en af de første butikker i kæden kommer butikker nemlig til at tilbyde "Køb & Hent"-konceptet.
Annonce

Fredericia: Er du helst turen ind i butikken foruden, når du gør dine dagligvareindkøb, men vil du omvendt fortsat gøre dine indkøb lokalt, er der snart mulighed for det.

10. juni bliver Føtex på Venusvej en del af "Køb & Hent"-konceptet, hvor kunderne kan gøre deres indkøb på nettet og afhente det senere ved butikken mod en ekstrabetaling. I alt er ti Føtex-butikker udvalgt til det nye koncept, der kan sammenlignes med "To go"-løsningen, som Bilka har haft i en periode.

- Det er fedt at kunne tilbyde fredericianerne det. Vi har drømt om det længe, og nu er processen fremskudt en del på grund af coronavirussen. Og så er vi glade for at kunne tilbyde det som nogle af de første butikker i kæden, siger Thomas Aagaard, der er salgschef i varehuset.

Også varehuschef Thor Mosegaard ser et stort potentiale i de nye muligheder.

- Med den placering og de arbejdspladser vi har i byen, tror jeg, at det bliver rigtig stort, når det kommer i folks bevidsthed, siger han.

Om "Køb & Hent"-konceptet

Foregår via Føtex' hjemmeside og inkluderer alle dagligvarer. Varer såsom elektronik, tekstiler og legetøj er derfor ikke inkluderet.

Bestiller man sine varer inden klokken 10, kan man hente dem samme dag.

Udlevering sker i tidsrummet 14-19 alle ugens dage undtaget helligdage.

Det koster en ekstrabetaling på 29 kroner uanset antallet af varer, man køber.

Varerne bliver pakket i plastikposer og udleveres uden for butikken. Ønsker man på et senere tidspunkt at aflevere de plastikposer, man bruger i forbindelse med sine indkøb, kan de afleveres i butikken.

Annonce

15 nye medarbejdere

Vareudleveringen kommer til at ske på vestsiden af supermarkedet ud mod Venusvej, hvor der i øjeblikket er enkelte p-pladser, som vil blive inddraget. Det foregår som en slags drive-in og til at pakke varer og betjene kunderne, har butikken ansat 15 nye medarbejdere.

- Det giver os mulighed for at tilbyde noget, som de andre dagligvarebutikker ikke kan, fordi de ikke har ressourcerne til det. Samtidig kan det gøre, at vi fjerner lidt af det pres, vi har i butikken, så kunderne her kommer til at opleve mere plads her, siger Thor Mosegaard.

Han understreger samtidig, at medarbejderne bliver lært op, så de går efter de friskeste varer, som kunderne i butikken selv ville gå efter.

En del af det at handle ind kan for nogle være, at man bliver inspireret af at gå rundt og få gode råd fra ansatte. Hvordan ser I på, at den del forsvinder, hvis man handler ind på nettet?

- Man vil stadig opleve en del af det ved at klikke rundt på nettet derhjemme, hvor man har roen til at kigge og læse om varerne. Og så har vi jo heldigvis stadig åbent i butikken, så alle der måtte have behov for at snakke med eksempelvis grøntmanden, slagteren og bagermesteren har stadig den mulighed. Derudover hører vi fra Bilka, at der er folk, som handler stort ind ved afhentning og derefter kommer ind i butikken for at ”hyggehandle” de ting, man gerne selv vil finde, siger Thor Mosegaard og bliver suppleret af Thomas Aagaard.

- Mange af kunderne, der kommer til at bruge det, bliver dem, som gerne vil hurtigt igennem dagens indkøb og hurtigt videre. Vi har store forventninger til det og glæder os meget, til det går i gang, siger han.

Første dag, man kan bestille sine varer over nettet hos Føtex på Venusvej, er den 10. juni. Fra 11. juni kan man afhente sine varer uden for butikken.

De ansatte, som kommer til at arbejde med det nye koncept, har en skærm, hvorfra de kan holde øje med bestillingerne. Herefter er det bare at finde varerne. Privatfoto
På vestsiden af butikken ud mod Venusvej bliver der en slags drive-in, hvor kunderne kan få udleveret deres varer. Enkelte parkeringspladser fjernes i den forbindelse. På sigt skal der muligvis laves et skur ved containerne til gavn for medarbejderne. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Tidligere på året under coronavirussen har Føtex på Venusvej via telefon taget imod enkelte ordrer fra kunder, som har været udsatte eller følt sig utrygge ved at handle, og har bragt det ud. Nu får de kunder et lignende alternativ, når de kan afhente deres varer uden for butikken. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce