Annonce
Elbobladet

Billard Klub byder indenfor: Kom og tag kegler

Ole Jensen sidder i bestyrelsen hos Fredericia Billard Klub, Han håber på mange besøgende under Billardens Uge. Foto: Peter Friis Autzen

I næste uge er det Billardens Uge. Fredericia Billard Klub holder åbent hus to gange - og byder på en dyst mellem borgmesteren og en udvalgsformand.

Annonce

Fredericia: - Billard er en sport. Adrenalinen suser, og sveden springer frem på panden. Det er ikke bare et værtshusspil, som mange desværre tror, siger Ole Jensen.

Han er bestyrelsesmedlem hos Fredericia Billard Klub, der har til huse på Nørrebrogade 131 - i bygningerne, der også huser blandt andre Kære Pleje.

Den Danske Billard Union har udråbt ugen fra 4.-10. februar til Billardens Uge. Ole Jensen håber, at en masse gæster vil lægge vejen forbi og få smag for spillet. Eller rettere: Spillene. I klubbens lokaler spilles nemlig både kegle-billard og carambole. Men ikke pool.

Der er åbent hus mandag 4. februar fra klokken 13-17 og 19-21. Det samme er der onsdag 6. februar. Ugen indledes mandag 4. februar klokken 13, hvor interesserede kan opleve borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Kultur- og idrætsudvalgets formand, Lars Ejby Pedersen (S), dyste i keglebillard. Ja, man kan fristes til at sige, at de to politikere konkurrerer i at tage kegler og score rødt.

Fredericia Billard Klub


  • Fredericia Billard Klub har 60 medlemmer. Heraf er cirka 35 aktive i turnerings-sammenhæng.
  • Klubben tæller tre carambole-hold og ni kegle-hold.
  • Et medlemsskab koster 1.500 kroner om året.
  • Kom til åbent hus mandag 4. februar fra 13-17 og 19-21 samt samme tider onsdag 6. februar.
  • Mandag 4. februar klokken 13 dyster Jacob Bjerregaard (S) og Lars Ejby Pedersen (S).
Mandag dyster borgmesteren og udvalgsformanden i sporten her: Keglebillard. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Hygge og konkurrence

Hyggen er til at tage og føle på hos Fredericia Billard Klub.

De otte borde står linet op i to rækker: Fire borde til kegle-billard og fire til carambole. Når bordene ikke er i brug, ligger en dyne bredt ud over spillepladen.

- Der er varme i bordene. 28 grader. Det gør, at ballerne ruller bedre. Men når bordet ikke er i brug, lægger vi tæppe på for at spare på varmen, siger Ole Jensen.

I højttalerne kan man høre afdæmpet Dire Straits, mens i alt fire spillere hygge-dyster på de to af bordene. Det fyger med små-mobbende kommentarer, men stemningen er god.

- Sådan er det også, når vi er afsted på turnering: Der skal være plads til lidt mobning. Men ikke mere, end at det er hyggeligt, siger Ole Jensen.

På væggene hænger elektroniske pointtavler, så ingen er i tvivl om kampenes udvikling. Og det hedder "kamp" - ikke "spil", forklarer Ole Jensen.

- En kamp varer typisk fra en halv til to timer. Det kan variere meget, siger Ole Jensen.

Han håber, at klubben får en masse besøgende i løbet af Billardens Uge - og at en del melder sig ind. Ikke mindst de unge, som klubben generelt har lidt svært ved at lokke til.

Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Annonce