Annonce
Elbobladet

Billeder til dronningen udstilles på biblioteket

Det billede, som blev udvalgt til det endelige værk, er lavet af Alma, der bor i Skærbæk. Privatfoto
Annonce

Fredericia: Tusindvis af 3. klasses-elever rundt omkring i landets 98 kommuner har arbejdet på at lave en flot gave til Hendes Majestæt Dronningen i anledningen af hendes 80 års fødselsdag.

Den store fælles fødselsdagsgave fra kommunerne indeholder ét maleri fra hver kommune. Motivet, som børnene skulle male, måtte være frie fortolkninger af de to temaer ”Dronning Margrethe 2” og ”et vartegn i min kommune”.

I Fredericia er det børnene på billedskoleholdet på Den kreative Skole, der har arbejdet på gaven. Det er der kommet otte fine akvareller ud af, og en af akvarellerne er udvalgt og sendt afsted til den fælles KL-gave, som nu bliver overrakt til Dronningen i morgen.

- Det var yderst vanskeligt at udvælge kun ét billede, da flere af billederne er virkelig fine og sjove. Derfor har vi valgt at lave en lille udstilling med de otte lokale portrætter af Dronningen på Fredericia Bibliotek. Jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi biblioteket og se billederne, der vil være udstillet måneden ud, fortæller Susanne Bjerregaard Mørck (S), formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Der var fernisering på udstillingen på Fredericia Bibliotek tirsdag, hvor kunstner og underviser på Den Kreative Skole, Pia Hessellund, sammen med et par af børnene fortalte om, hvordan de har arbejdet med portrætterne.

Det billede, som blev udvalgt til det endelige værk, er lavet af Alma, der er bor i Skærbæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce