Annonce
Elbobladet

Bilsalg falder med 40 procent

Mads Rørvig, adm. direktør i De danske Bilimportører. Foto: Niclas Jessen
Men branchen går mod lysere tider, forudser administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Bilsalg: I februar blev der solgt 9912 nye biler, og det betyder, at der år til dato er solgt 40,1 procent færre nye biler end samme periode 2020. Men nu går det mod lysere tider - bilhandlerne har sammen med den største del af detailhandlen igen åbent.

- Med genåbningen af landets bilforhandlere er der udsigt til, at de danske bilforhandlere kan begynde at indhente vinterens tabte salg. Genåbningen sidste sommer viste, at kunderne vender hurtigt tilbage, når butikkerne får lov til at slå dørene op. Denne gang er det med lidt flere restriktioner og forholdsregler end i sommer, men vi håber og tror på, at det samme, overordnede mønster vil gøre sig gældende igen, siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Salget af opladelige biler har også været ramt af nedlukningen, men interessen for dem er alligevel stigende. I februar var 17,2 procent af de solgte biler med kabel - tallet var samme måned 2020 7,3 procent. Elbilerne tegnede sig for 3,5 procent, mens resten var plug-in.

- De grønne biler holder momentum trods svære betingelser. Det er imponerende. De opladelige biler benytter ny teknologi, som stadig er nyt land for mange bilister. Alligevel er en stor andel af bilkøberne i februar hoppet med på den grønne vogn, selvom de ikke har kunnet komme på besøg hos forhandlerne og se, føle og mærke fremtidens biler. Det vidner om stor tillid til de grønne biler fra forbrugernes side, siger Mads Rørvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce