Annonce
Elbobladet

Blå pile skal vejlede fodgængere til at holde til højre: - En påmindelse om ikke at gå for tæt

Fremover bliver handlende påmindet om, at de skal holde til højre med blå pile (nederst til venstre i billedet), som er klistret fast til gågadebelægningen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Man må stadig gerne krydse gågaden, men henover den kommende tid bliver handlende i gågaden påmindet om at holde til højre, når man færdes i gågaden.

Fredericia: Har du gået en tur i byens smukke gågader, har du formentligt stødt på dem: De blå pile. Rundt i gågaderne vejleder pilene til, at man holder til højre. Det sker af hensyn til at undgå coronasmitte, oplyser chefkonsulent hos Business Fredericia, Lene Bach Jørler.

I forrige uge var hun i kontakt med Sundhedsstyrelsen for at høre om ensretningen. Svaret lød, at den er anbefalelsesværdig, men ikke et lovkrav.

Klistermærkerne bliver løbende slidt fra handlende og varetransport. Derfor forventes de også at blive udskiftet en gang i måneden. Samlet set er der købt klistermærker ind til fire måneder, oplyser chefkonsulent Lene Bach Jørler fra Business Fredericia. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Jeg tænkte, at vi ligeså godt kunne gå all in, og derfor har vi fået pilene i gaden, siger Lene Bach Jørler og føjer til:

- Det er en påmindelse for folk om, at de skal huske ikke at gå for tæt, når de går imod hinanden. Men det skal ikke ses som et hegn - man må gerne krydse gågaden, understreger hun.

Annonce

Beriget med brede gader

Pilene blev sat op tirsdag i sidste uge. Det er Fredericia Kommune, som står bag indkøbene af klistermærkerne, der også inkluderer flere små cirkler med tekst. Allerede i forrige uge blev der desuden opsat otte infoskilte op, de steder gågaden begynder. Her er teksten "Spred julehyggen - stop smitten".


Fredericia er beriget med sine brede gågader, hvor mange andre byer har smallere passager. I denne tid giver det dog god mening, at vi stepper up i forhold til at sikre os mod coronaen.

Lene Bach Jørler, chefkonsulent i Business Fredericia


- Fredericia er beriget med sine brede gågader, hvor mange andre byer har smallere passager. I denne tid giver det dog god mening, at vi stepper up i forhold til at sikre os mod coronaen, mener Lene Bach Jørler, som i øvrigt påpeger, at juleunderholdningen i byen indtil videre ikke har givet anmærkninger hos nogen.

Spred julehyggen - stop smitten" lyder slagordene på skilte, der er opsat forskellige steder i gågaden. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Chefkonsulenten kender dog selv, hvordan man kan komme til at gå rundt i egen trummerum, når man handler ind.

- Så de små påmindelser er med til at understøtte, at man husker de gode vaner. Jeg tror, vi alle er ved at være trætte af corona, konstaterer hun.

Annonce

Husk det lokale handelsliv

Lene Bach Jørler opfordrer fortsat til, at man husker at gøre sine indkøb lokalt - også gerne i butikkerne.

- Det er en hård tid for butikkerne og restaurationerne lige nu, men det bliver ikke nemmere af, at Søren (Brostrøm, red.) og Mette (Frederiksen, red.) siger, at man skal gøre sine indkøb på nettet, siger hun.

Lene Bach Jørler opfordrer fredericianerne til at handle lokalt. Det gælder både byens butiksliv, men også restaurationsbranchen, der flere steder tilbyder takeaway. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen

Foruden skiltningen er der hyret folk ind til at uddele god karma i form af håndsprit og gratis mundbind til de kunder, som har glemt det i gågaden. Og så kan man tilmed få en indpakket chokoladejulemand med i hånden.

- Vi viser byens gæster og borgere, at vi gør, hvad vi kan for at understøtte folk i at holde afstand og bruge mundbind, når man er i butikkerne. Vi vil rigtig gerne, at folk stadig bruger vores flotte juleby, siger Lene Bach Jørler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce