Annonce
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

BMW iX ventes at få dansk premiere i november 2021. Foto: BMW
Nu er det besluttet. Konceptbilen iNEXT sættes i produktion i sidste halvdel af 2021. Navnet bliver iX og der er dansk premiere i november næste år.
Annonce

Banebrydende: Konceptbilen BMW iNEXT sættts i produktion i sidste halvdel af 2021 på fabrikken i Dingolfting i Tyskland, og den får navnet iX. Den danske lancering vil sandsynligvis finde sted i november 2021.

iX er en stor SUV. Den kan sammenlignes med X5, når vi snakker længde og bredde, mens højden ligger tæt på den, vi finder i X6. De store hjul sender tankerne hen imod X7, hævder BMW.

Bilen er stadig i udviklingsfasen, men BMW tør godt oplyse, at nyheden får en motor, der er femte generation BMW eDrive, på 370 kW/500 hk. Det giver den en acceleration fra 0-100 km/t på under fem sekunder. Hvor meget under vi kommer, vides endnu ikke.

Annonce

Lavt elforbrug

BMW oplyser, at bilen - trods den voldsomme ydelse - får et usædvanligt lavt elforbrug. Det bliver på under 21 kWh pr. 100 kilometer. Batteriet bliver på 100 kWh, og det giver så mulighed for 600 kilometers kørsel, oplyser BMW - der dog understreger, at alle opgivelser indtil videre er foreløbige.

Der sidder fire enorme hjul under den kommende iX. Foto: BMW

Ny opladningsteknologi gør det muligt at hurtiglade med op til 200 kW, og det betyder, at batteriet kan lades fra 10 til 80 procent på mindre end 40 minutter, lover BMW. Et andet løfte lyder: Der kan på mindre end 10 minutter tilføres så meget strøm til batteriet, at der kan køres 120 kilometer.

Annonce

Mere computerkraft

- Vi sætter nye branchestandarder med teknologien i BMW iX. Bilen har mere computerkraft til databehandling og mere kraftfuld sensorteknologi end nogen anden af vores modeller, er 5G-kompatibel, byder på nye automatiserede køre- og parkeringsfunktioner samt brug af femte generation af vores elektriske teknologi, siger Frank Weber, bestyrelsesmedlem hos BMW AG, Development.


Bilen har mere computerkraft til databehandling og mere kraftfuld sensorteknologi end nogen anden af vores modeller, er 5G-kompatibel, byder på nye automatiserede køre- og parkeringsfunktioner samt brug af femte generation af vores elektriske teknologi.

Frank Weber.


iX har det, som BMW kalder "shy tech". Det betyder, at teknologierne kun er synlige, når de anvendes, og den er spækket med kameraer, sensorer og radarteknologi, men Adrian van Hooydonk, der er senior vice president i BMW Group Design, lover, at det hele føles enkelt og ukompliceret.

Annonce

Som en lounge

En af de spændende nyskabelser er et bakkamera i BMW-logoet, som automatisk holdes fri for fugt og snavs. Både for- og baglygter er de smalleste, BMW endnu har fremstillet, der er et ekstremt stort panoramatag, dørene uden rammer åbnes med et tryk på en knap, der er påfyldning af sprinklervæske under BMW-logoet i fronten, sekskantet rat og meget andet nyt.

BMW lover, at der i kabinen med fem sæder venter en loungelignende oplevelse. Da der ikke er en kardantunnel, er der ekstra benplads for og bag, og det giver en åben og luftig fornemmelse, lover BMW.

Prisen er endnu ikke på plads.

BMW Danmark

BMW Group har et globalt salgsnet, der dækker 140 lande. I Danmark udføres salg og service af otte autoriserede forhandlere og 17 serviceværksteder.

BMW Danmark er i 2020 – for niende år i træk – kåret som vinder i kundetilfredshedsundersøgelsen AutoIndex med Danmarks mest tilfredse bilejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Annonce