Annonce
Elbobladet

Bo er på vej med en tv-serie om livet i fæstningsbyen Fredericia

Bo Mikkelsen har i flere år arbejdet på historien og udviklingen af tv-serien, der foreløbig har arbejdstitlen "I vores tid". Foto: Lars Saugbjerg
Fredericia er rammen for en krønike, som vejlensiske Bo Mikkelsen er i færd med at skrive. Den skulle gerne ende som tv-serie.

Højen: Han sidder med sin computer og retter nogle linjer til for at få en overgang fra én scene til en anden til at glide mere naturligt.

Bo Mikkelsen er ved at skrive en tv-serie, der som arbejdstitel hedder "I vores tid". Bo bor i Vejle-forstaden Højen, mens hans forældre var fra Fredericia, så det var her han havde sin barndom. Og det er her, hans serie skal foregå.

- Begge mine forældre blev født i 1930. De voksede op i hver sin ende af byen, men mødtes og stiftede familie. Min mor fortalte mange historier fra sit liv - og hun opfordrede mig til at skrive dem ned, og det gjorde jeg så. Især efter hendes død har jeg arbejdet på at få det hele struktureret og gjort klar, siger Bo.

Hans mors historie udgør en af grundpillerne i hans tv-serie.


Det tager tid at få en historie gjort til en tv-serie. Men i princippet kunne der jo dukke nogen op i morgen, som ville føre projektet igennem.

Bo Mikkelsen, forfatter


Han er uddannet boghandler og havde egentlig en bog i tankerne for den historie, der begyndte at tage form. Og som han især har arbejdet med de sidste to-tre år.

- Men blandt de, der hjalp mig med feedback, var der flere, der begyndte at tale om, at det måske fungerede bedre med en tv-serie, siger han og forklarer, at han nu har kontakt med flere tv-stationer og produktionsselskaber i håbet om at få manuskriptet omsat til en tv-serie.

- Der er interesse for projektet. Men nu må vi se, hvordan det går. Jeg håber selvfølgelig, at historien ender på skærmen. Jeg er nemlig serieman - jeg elsker en god tv-serie og kan næsten ikke slukke, når først jeg er gået i gang, siger Bo og griner lidt af sig selv. Inderst inde har han måske altid haft en serie for øje.

Tre afsnit er klar

Historien fokuserer på Bos forældre og beskriver en del af deres virkelige liv.

- Men det er spundet ind i en fiktiv historie. I krønike-fortællinger fungerer det rigtig godt at blande virkelighed og fiktion, siger han.

Den slags sås eksempelvis i serierne Matador og Krøniken - forbilleder, Bo knap tør sammenligne sit projekt med.

- Foreløbig har jeg skrevet tre afsnit færdig, og historien er kun nået til 1941. Så der er basis for mange afsnit.

Fredericia på Landkortet

ElboBladets "Fredericia på Landkortet"-serie satte for nogle uger siden fokus på muligheden for at få flere tv- og film-produktioner til området. De artikler nåede frem til Bo Mikkelsen i Vejle-forstaden Højen, netop som han sad med sit tv-manuskript "I vores tid" og havde kontakt til tv-stationer og produktionsselskaber.

Han håber, at se sin Fredericia-krønike ført ud i livet som serie på dansk tv.

Bos barndomshjem lå, hvor det store Carlsberg-bryggeri ligger i dag. Og som dreng gik han på Nørremarkskolen. Drømmen var at blive filminstruktør, men hans forældre forklarede ham, at den karrierevej ikke var til at regne med. Så han blev uddannet boghandler.

Annonce

Har skrevet til scenen

Det er ikke første gang, Bo skriver til forskellige projekter.

- Jeg har skrevet nogle noveller, og jeg har også gennem årene leveret en del revytekster. Og jeg har arbejdet med musicalmanuskripter og idéer til musicals, siger han.

Flere af projekterne er ført ud i livet, så det er ikke helt hen i vejret, at han nu drømmer om at se sine forældres og Fredericias historie foldet ud som en tv-serie.

- Men det er stadig på et meget tidligt stadie. Jeg har flere bolde i luften og tør ikke sige noget om, hvornår det eventuelt bliver til noget. Men måske nogen vil være med til at føre projektet videre. Det håber jeg da, siger han.

Det har krævet mange omskrivninger at nå dertil, hvor Bo er med projektet i dag. Han håber at gøre en tv-station eller et produktionsselskab tilstrækkelig nysgerrig til at producere serien. Foto: Lars Saugbjerg
Bo Mikkelsens forældre, Lydia og Niels Mikkelsen fra Fredericia, er seriens omdrejningspunkt. Med også mange andre virkelige og fiktive personer dukker op. Privatfoto
Ud over sine forældres personlige beretninger - og egne minder - har Bo Mikkelsen trukket på mange historiebøger og andre kilder for at have styr på den historiske baggrund i fortællingen. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny genbrugsbutik i Prinsessegade: Sussi udlever retrodrømmen

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Mere liv i Vendersgade: Patienter rykker ind og ny restaurant er på vej

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce