Annonce
Elbobladet

Beboere skal hjælpes ud af corona-ensomhed: Tilskud på 500.000 kroner til fællesskaber og undervisning

På grund af coronarestriktioner er mange ensomme. Nu er der tilbud på vej om fællesskaber i små grupper - først digitalt og senere fysisk - i takt med restriktionerne forsvinder. Tilbuddet er blandt andet for beboere i Korskærparken. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Fredericia: Fem organisationer i Fredericia har netop modtaget over 500.000 kroner til at give corona-ensomme et afbræk i hverdagen. Tilbuddene begynder lige efter påske. Det oplyser Den Boligsociale Helhedsplan i en pressemeddelelse.

- Ensomhed er blevet en folkesygdom, og især her under corona er der sket et kæmpe dyk i fællesskaber i Danmark – også i Fredericia. Den ensomhed vil vi bekæmpe via digitale fælleskaber og digital undervisning, som kan konverteres til fremmøde og socialt samvær i takt med, at corona-restriktioner løbende bliver løsnet, fortæller Kasper Søstrøm, der er projektchef i Helhedsplanen Fredericia og ansvarlig for ensomheds-projektet.

BL - Danmarks Almene Boliger - har doneret 565.639 kroner til projektet, som er målrettet de cirka 20.000 fredericianere, der bor hos Boligkontoret Fredericia og Boli.nu.

Annonce

Tysk, guitar eller yoga

Pengene bliver brugt til at starte Byhøjskolen, der tilbyder gratis undervisningsforløb for deltagerne fra Boligkontoret Fredericia og Boli.nu.

Undervisningen foregår på små hold med 5-7 personer. Derudover er der workshops og foredrag – alt sammen først digitalt og senere fysisk i lokalområdet.

Her kan man lære eksempelvis tysk, spansk eller somalisk, at spille på guitar eller klaver ligesom der er hold som tegning, yoga og madlavning samt gåture, tai chi, blomsterbinding, slægtsforskning – og mange flere.

Undervisningen er gratis, foregår en gang om ugen og giver virtuel nærhed og dialog med andre, fordi holdene er små.

Bag projektet står Boligkontoret Fredericia, Boli.nu, AOF Center Sydjylland, Hannerup Kirke, Fredericia Tyrkisk kulturforening, Foreningen Korskær og den Boligsociale Helhedsplan Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce