Annonce
Elbobladet

Brødretrio står bag nyt arabisk spisested: - Vi vil være nummer et i Fredericia

Abdullah Hassan, Mohammed Hassan og Ali Hassan har åbnet et nyt spisested i Danmarksgade, der byder på retter fra det arabiske køkken. Brødrene har irakiske rødder. De to ældste, Abdullah og Mohammed, kom således til Fredericia fra Irak, da de var henholdsvis seks og to år. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
I begyndelsen af juli slog brødrene Hassan dørene op til Shawarma nr. 1. Kvalitet, hyggelig stemning og hårdt arbejde er ifølge ejerne opskriften, der, som navnet antyder, skal være det foretrukne spisested blandt fredericianere.

Fredericia: - Mad betyder alt for os. Siden vi var helt små, har vi elsket at spise min mors arabiske mad og hjulpet hende med at lave det. Jo ældre vi bliver, desto mere nysgerrige er vi blevet, for man kan jo ikke fungere uden mad og slet ikke god mad. Den skal være lavet fra bunden og med hjertet, forklarer 23-årige Abdullah Hassan.

Den seneste tid har budt på et nyt kapitel for både ham og hans brødre Mohammed Hassan, 20, og Ali Hassan, 16.

I begyndelsen af juli åbnede de nemlig spisestedet Shawarma nr. 1 i Danmarksgade 27B, hvor Afandi tidligere holdt til.

- Vi er meget glade for at lave mad og bruger meget tid på at se madvideoer på Youtube, forklarer Abdullah Hassan, der ved siden af arbejdet skal studere til automationsteknolog efter sommerferien.

Annonce

Roller på plads

Brødretrioen bor i Fredericia, hvor de til daglig bruger meget tid sammen med familien, som består af en søskendeflok på i alt seks.

Det er dog primært de to ældste Abdullah og Mohammed, som man vil møde, når sulten skal stilles. Og rollerne imellem brødrene er på plads.

Mohammed Hassan styrer køkkenet, hvor han har ses i færd med at lave manaish. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

- Mohammed er den generte, men også den bedste til at lave mad. Omvendt er jeg mere udadvendt og står primært for at give den gode service ved kassen, lyder det symptomatisk fra Abdullah Hassan.

Brormand, Mohammed, ikke har så meget at indvende imod den beskrivelse.

Han er til gengæld glad for muligheden om at starte virksomheden, som han står som ejer af.

- Det er fedt at være selvstændig, så man står med ansvaret og ikke skal lade sig styre af, hvad andre bestemmer, forklarer Mohammed Hassan.

Annonce

Anderledes menukort

Hos Shawarma nr. 1 byder menukortet blandt andet på manaish, som bedst kan beskrives som en slags pizza med et arabisk tvist i krydderier og tilbehør.  Og det er ikke tilfældigt, at brødrene har valgt at gå lidt andre veje end de velkendte pizzeriaer og grillsteder.

- Vi bliver også nødt at være kreative, for at vi ikke bare er et af mange madsteder i Fredericia, som tilbyder det samme. Manaish har en stor betydning for os og bliver spist, lidt som man kender det til en dansk brunch, for der er mange forskellige slags, forklarer Abdullah Hassan.

Bag disken finder man ofte Abdullah, som er glad for kundekontakten. Han har tidligere arbejdet som tjener, men har også erfaring i pizzeriaverden, hvor han har arbejdet hos Mamaris, City Kebabhus og Napoli Pizza. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Foruden syv forskellige manaish tilbyder han også balkanretterne pljeskavice og cevapcici. Der er dog også velkendte retter såsom burger med sprød kylling, hotdog med kyllingepølse og forskellige bokse med pommes frites. Det bedst sælgende er dog shawarmarullen.

Annonce

Håber på at udvide

Selvom starten har budt på udfordringer i form af coronaen, der udsatte åbningslysten, har brødrene Hassan store planer for Shawarma nr. 1.

- Vi er ikke startet for at blive millionærer, men fordi vi brænder for arbejdet og nyder det, selvom det kan være hårdt og omfattende, siger Abdullah Hassan.

Mad betyder rigtig meget i familien Hassan, hvor især retten manaish har en særlig plads. Således bliver der set mange filmoptagelser på Youtube om den arabiske spise. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen


Vi er ikke startet for at blive millionærer, men fordi vi brænder for arbejdet og nyder det, selvom det kan være hårdt og omfattende.

Abdullah Hassan


Han håber blandt andet på, at ovnen på sigt kan udskiftes, så der kan være plads til flere end de seks manaish, der i øjeblikket er plads til på en gang,

- Men vi må tage et skridt ad gangen. Lige nu koncentrerer vi os om at gøre det bedste, vi kan, siger han.

Og målet er klart.

- Vi vil være nummer et i Fredericia, lyder det.

Shawarma nr. 1 holder åbent alle ugens dage 10-21.

Shawarmaen, der sælges hos spisestedet, er byens bedste. Det mener Abdullah Hassan i hvert fald. Han oplyser, at det er 100 procent lammekød. - Det er af en kvalitet, som man skal til Aarhus for at få ligeså godt. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce