Annonce
Elbobladet

Britisk bomber-besætning mindet

Mindehøjtidelighed ved flyvernes gravsted ved Christianskirken 10. februar 2021. Fra venstre er det Peer Petersen, Erik W. Petersen og formand Erik Schwensen. Privatfoto
Annonce

Fredericia: Onsdag 10. februar blev der lagt blomsterbuketter til minde om besætningsmedlemmer, der for 76 år siden omkom – kort før slutningen af 2. Verdenskrig.

Den 10. februar 1945 styrtede et Stirling fly fra Royal Air Force med sin last i Lillebælt cirka tre kilometer syd for Fænø.

To af de omkomne besætningsmedlemmer blev senere bjærget i Lillebælt og blev begravet på Middelfart kirkegård og Christianskirkens kirkegård. I 1951 blev vraget af flyet bjærget, og heri fandt man endnu et omkommet besætningsmedlem, der blev begravet på Christianskirkens kirkegård.

De omkomne bliver mindet hvert år af Forsvarsbrødrene i Fredericia ved en mindehøjtidelighed. Formand Erik Schwensen indledte mindehøjtideligheden med en tale, hvor han takkede de omkomne for deres indsats og slog fast, at de fik betydning for den frihed, der stadig i dag er i Danmark. pfa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce