Annonce
Elbobladet

Britt er med til at skaffe kirkegængere om 20-30 år

Britt Raadshøj gik ind i menighedsrådet for at gøre en indsats for kirkens børne- og ungearbejde. I mellemtiden er hun også blevet kontaktperson og dermed arbejdsgiver for de ansatte. - Det er det nemmeste personale at være leder for. De er mega selvkørende, siger kontaktpersonen.
Børne- og ungearbejdet i Hannerup Kirke er nødvendigt, for det er kirkens fødekæde, mener Britt Raadshøj. Som FDFer er det naturligt for hende at være med til at tage ansvar.
Annonce

Britt Raadshøj var glad, da hun i februar gik hjem fra fastelavns-arrangementet i Hannerup Kirke. Der havde været 324 deltagere! Over 100 børn med familier og øvrigt påhæng, og en rigtig god stemning.

- Så er det sjovt at lave børne- og ungearbejde, konstaterer hun med et smil.

Det har hun gjort i mange år i FDF-regi på Søndermarken i Fredericia, men de seneste fire år har hun siddet i menighedsrådet i Hannerup Sogn og haft et særligt godt øje til børne- og ungearbejdet, der blandt andet omfatter fastelavn, Halloween, Sommersus og familiegudstjeneste i begyndelsen af december. Og det er slet ikke usædvanligt, at der er mange med til arrangementerne for børn.

- Der er mindst 100 børn med familier både til fastelavn og Halloween. Det er virkelig tilløbsstykker, siger Britt Raadshøj og tilføjer:

- Hannerup Sogn har en alsidig demografi med folk, der bor i blokke og villaer. Der kommer også mange med flygtninge- og indvandrerbaggrund til aktiviteterne, og de er selvfølgelig velkomne, siger Britt Raadshøj.

Jeg vil gerne anbefale andre at stille op til menighedsrådet. Bare de ikke tager min plads!

Britt Raadshøj, medlem af menighedsrådet ved Hannerup Kirke

Annonce

Med til at påvirke

Hun sagde for fire år siden ja til at stille op til menighedsrådsvalget, for det gav god mening for hende at være med til at danne bro mellem FDF og menighedsrådet.

- Der er et helt vildt godt samarbejde mellem kirken og FDF, og jeg ville gerne være med til at påvirke og beslutte, hvilke aktiviteter der skulle være i kirken, siger Britt Raadshøj og tilføjer, at som ”FDFer bliver man et organisationsmenneske, og det ligger bare helt naturligt at være med til at tage ansvar for fællesskabet”.

Spørgsmålet er så, om hun har fået indflydelse:

- Jeg synes, jeg har fået det ud af det, som jeg havde håbet. At jeg har været med til at styrke samarbejdet og kommunikationen mellem FDF og kirken. Hvert år har vi et møde mellem kirken, FDF og KFUM, som er med til flere af aktiviteterne.

- Og FDF ville ikke klare sig så godt uden kirken – og omvendt. Vi er gensidig positivt afhængige af hinanden.

For Britt Raadshøj er arbejdet med aktiviteter for børn og unge nødvendigt for kirken.

- Hvis ikke der er børne- og ungearbejde i kirken, er der ingen kirkegængere om 20-30 år. Det er jo en form for fødekæde, og vi har i kirken mulighed for at lave arrangementer, som man ikke har andre steder. Vi har økonomien, og vi har en meget dygtig kirkekulturmedarbejder, der kan arbejde med det, siger Birgit Raadshøj, 47 år, og pædagog i en specialklasse.

Annonce

Reel indflydelse

Da hun for fire år stillede op til menighedsrådsvalget, sagde hun kun ja, fordi man bliver valgt for en to-års periode i Hannerup Sogn.

- Jeg havde ikke sagt ja til en fire-årig periode. Det var alt for uoverskueligt, siger Britt Raadshøj, som nu stiller op til sin tredje to-års periode.

Hun er nemlig blevet rigtig glad for at sidde i menighedsrådet – af flere grunde.

- Jeg oplever, at vi har reel indflydelse. Vi er så heldige i vores menighedsråd, at vi har en pæn aldersspredning, og alder spiller ingen rolle i forhold til, om der bliver lyttet til, hvad man siger.

- Jeg er også blevet klogere på, hvad kirken er, og at den kan så meget andet end være kirke om søndagen. Der er dem, der siger: ”Hvorfor skal vi ha’ præster – de arbejder jo kun om søndagen”, men det gør de ikke. Jeg har fået et meget bredere perspektiv på, hvad kirken består af, og hvilke mennesker der er her.

- Som sogn er vi også meget bevidste om vores sociale ansvar og meget optaget af diakoni for eksempel i Café Hannerup i sognehuset, hvor kaffe er et knus i et krus, og hvor folk kan komme og få en snak.

Hun er blevet så glad for arbejdet i menighedsrådet, at hun slutter af med denne salut, der drukner i latter:

- Og ja, jeg vil gerne anbefale andre at stille op til menighedsrådet. Bare de ikke tager min plads!

Orientering og valg

I efteråret er der valg til menighedsrådene, også i alle 10 sogne i Fredericia Provsti. I år gælder nye regler for menighedsrådsvalget. Valget kan ske ved valgforsamling den 15. september, samme dag i alle sogne i Danmark. Men inden da skal der være orienteringsmøder om valgproceduren i alle sogne, og de finder sted mellem 9. juni og 21. juli. Oprindeligt skulle det have været 12. maj, men på grund af coronavirus er det udsat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce