Annonce
Elbobladet

Butikker går ind i kamp mod madspild: Sælger poser med brød, frugt og datovarer billigt

Indholdet i Too Good To Go's magic bags varierer fra gang til gang og afhænger af, hvilke varer butikken har tilbage sidste på dagen, som ellers skulle smides ud. Foto: Lasse Hansen

Flere dagligvarebutikker i Fredericia og omegn sælger nu poser med varer, der ellers skulle smides ud, til stærkt nedsat pris.

Annonce

Fredericia: Flere lokale dagligvarebutikker har indgået et samarbejde med Too Good To Go, der bekæmper madspild. Gennem Too Good To Go's app kan restauranter, bagerier, caféer og andre spisesteder sælge overskudsmad, der ellers var endt i skraldespanden, til nedsat pris. Det har især været bagerier og restauranter med buffeter, der har solgt sine rester gennem Too Good To Go. Men nu vil flere dagligvarebutikker være med ved at sælge poser med madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato, til nedsat pris.

- Vi vil gerne gøre vores del i at bekæmpe madspild. I stedet for at varerne bare ryger ud, så er der nogen, der kan få glæde af dem til reduceret pris og vi får også glæde ved at få lidt penge i kassen den vej, siger Michael Larsen, der er købmand i Løvbjerg Fredericia.

Det fungerer sådan, at hvis en vare har sidste salgsdato og ikke når at blive solgt, kan den havne i en Too Good To Go pose.

- Hos os koster en pose 29 kroner og indeholder varer til en værdi mellem 80 og 120 kroner. Hvad man får, er en blandet landhandel. Det kan være alt fra brød og pålæg til frugt, grønt og mejerivarer, siger Michael Larsen.

Løvbjerg i Fredericia har solgt poser med datovarer i godt tre uger, og det har været en succes.

- Jeg har cirka tre poser til salg hver dag, og hver dag har der været udsolgt. Folk er glade for, vi er kommet med i ordningen, siger Michael Larsen.

I stedet for at smide ting i skraldespanden, kan vi lige så godt lade nogen få glæde af det. Det er varer, der egentlig er for gode til at blive smidt ud

Kurt Kudsk, souschef i Superbrugsen Erritsø

Too Good To Go Fredericia

Her kan man købe mad eller dagligvarer gennem Too Good To Go i Fredericia og omegn:Den Gyldne Ovn

Joni Marmarita

Café MUMS

Asian Restaurant

Randal Bageri

Superbrugsen Erritsø Bager

Superbrugsen Erritsø

Løvbjerg Fredericia

Dagli'Brugsen Skærbæk

Dagli'Brugsen Taulov

Annonce

Convenience og slagtervarer

Superbrugsen i Erritsø samarbejder også med Too Good To Go. Her kan man enten købe en pose blandet brød fra bageren eller købe en pose med varer fra butikken.

- Det mad, der er ved at udløbe på dato, sætter vi til salg til alle. Når det ikke at blive købt, putter vi det i Too Good To Go-poserne. I stedet for at smide ting i skraldespanden, kan vi lige så godt lade nogen få glæde af det. Det er varer, der egentlig er for gode til at blive smidt ud, og så får køberne varer for cirka det dobbelte af, hvad de har betalt, siger Kurt Kudsk, souschef i Superbrugsen Erritsø.

Også her er det et bredt udvalg af madvarer, der kan havne i den såkaldte Magic Bag.

- Det kan være alt. Vi har mange convenience-produkter i grøntafdelingen som pizza, salater og pastaretter, som har kort holdbarhedsdato. Det kan også være slagtervarer. Kort sagt kan det være alt, hvad der er i huset, som rammer sidste salgsdato, siger Kurt Kudsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce