Annonce
Elbobladet

Bygevejr skræmte ikke gæsterne væk fra kræmmermarked: Fodboldklub regner med overskud

Trods heftig regn lørdag var der god gang i markedsstemningen i Madsby, og det blev kun bedre søndag. Derfor forventer FfF at kunne trække 200.000-250.000 kroner i overskud til klubkassen. Foto: Nana Hanghøj
Heftige regnskyl lørdag skræmte ikke kræmmergæsterne væk og med sol søndag rykkede endnu flere ind. Fredericia Heste- og Kræmmermarked havde godt med besøgende, og forventningen er, at et overskud på 200.000-250.000 kroner holdes hjemme.
Annonce

Fredericia: Tupperware og ankelsokker, fodboldstøvler og Gurli Gris-balloner.

Vareudbuddet var stort i kræmmerteltene på Fredericia Heste- og Kræmmermarked i Madsby i weekenden, og der var gæster nok til at kigge på varene både lørdag og søndag.

- Det var rigtig fint kræmmervejr lørdag, for når bygerne kom, så trak folk ind i teltene, og det er jo der, vi gerne vil have dem, smiler John Wølk.

Han har sammen med Niels Vesterlund og en række hjælpere haft kræmmertelt på pladsen i stort set alle de år, FfF'erne har arrangeret marked.

- Det er hyggeligt, og vi har både børn og venner med til at hjælpe. Vi investerede i et nyt telt til i år, og det var jeg glad for, da det regnede så voldsomt lørdag. Sidste år fløj den ene halvdel af vores telt, inden vi overhovedet kom i gang, fortæller han.

Det blæser også søndag eftermiddag, men det betyder til gengæld, at regnvejrskyerne ikke får lov til at samle sig. Forældre bevæbnet med klapvogne og Gurli Gris balloner fylder op i markedsgaderne og forlystelserne i Herning Tivolipark.

Bygevejr er godt kræmmervejr. Når regnen vælter ned, så skynder folk sig ind i teltene.

John Wølk, kræmmer

Annonce

Uundværligt overskud

Det er da også en godt tilfreds medarrangør Claus Erdmann, som tager sin tørn på pladsen.

- Det er gået fint, også selv om det regnede voldsomt lørdag. Vi fik spredt flis ud over gaderne, så det ikke kom til at ligne Skanderborg Festivalen. Der går en månedstid, før vi kan sige præcist, hvordan det er gået økonomisk, men jeg forventer, at vi også i år kan trække et overskud på 200.000-250.000 til klubbens drift, siger han.

Pengene er en uundværlig del af klubbens budget, fastslår Claus Erdmann, som også er kasserer i FfF. Han er desuden søn af Benno Erdmann, som har stået i spidsen for kræmmermarkedet i de 27 år, det har været afviklet.

Programmet pilles der ikke meget ved, men i år var der som noget nyt to bands - Barock og Padlock Chain- på scenen til den store teltfest lørdag aften.

- Vi skal have evalueret, om det var en god ide, eller der skal ske noget andet. Vi rykkede ved damefrokosten for at få det til at hænge sammen, og vi skal lige hele vejen rundt, før vi afgør, hvad vi beslutter, hvordan det skal være næste år, siger Claus Erdmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce