Annonce
Elbobladet

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

En coronatest kræver en podning i halsen. For at aflaste regionens testpersonale vil Fredericia Kommune uddanne eget sundhedspersonale til at lave test af ansatte i plejen hver 14. dag. Foto: Mette Mørk
Det er lige nu i stort omfang børn og unge, som får smittetallet til at sende Fredericia Kommune i rødt. Ældre og sårbare er gået fri, og politikerne håber at kunne holde smitten ude af plejehjem og bosteder. Kommunen vil uddanne personale til at teste internt.
Annonce

Fredericia: Sundhedspersonale i Fredericia Kommune skal oplæres til at udføre podninger af ansatte i plejen. Det skal gøre det muligt at teste personalet hver 14. dag.

- Vi er i gang med at uddanne personale til at udføre testene lokalt. Dermed kan vi aflaste det regionale testsystem, og vi håber hurtigt at være klar, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S) til ElboBladets søsteravis Fredericia Dagblad.

Der bliver set med stor alvor på den seneste udvikling af smittetrykket lokalt, men i skrivende stund tyder det på, at det er børn og unge som rammes. På Fredericia Gymnasium, IBC og Kirstinebjergskolen er der dukket smittetilfælde op.

- Det er selvfølgelig slemt nok, men vi holder vejret og håber, at vi kan lykkes med at holde smitten ude af vores plejehjem og bosteder, og at vores ansatte ikke rammes. Det er her vi er mest sårbare, siger formand for sundhedsudvalget Susanne Eilersen (DF).


Vi er i gang med at uddanne personale til at udføre testene lokalt. Dermed kan vi aflaste det regionale testsystem.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)


Annonce

Test hæver smittetal

Fredericia er i en opgørelse fra Statens Serum Institut røget helt i top over kommuner, hvor coronasmitten har slået til. Blandt kommunerne i Region Syddanmark er Fredericia hårdest ramt i øjeblikket.

- Vi tester virkelig mange i denne her tid, og det er forventeligt, at smittetrykket derfor stiger. Jeg vil tro, at det stiger yderligere, når resultaterne begynder at komme ind fra lørdagens test på gymnasiet, forudser Jacob Bjerregaard.

Det høje smittetryk sætter ekstra styrke bag ønsket om at få en mobil testenhed til Fredericia.

- Jeg har talt med formanden for regionen Stephanie Lohse, så jeg ved, at regionen arbejder på højtryk for at efterkomme vores ønske. Men der er pres på alle steder fra. Vi lykkedes med at få testbiler til gymnasiet lørdag, og det var rigtig godt og hurtigt rykket, siger Jacob Bjerregaard.

Lørdag morgen rullede hele tre testambulancer op foran Fredericia Gymnasium. I løbet af lørdagen blev alle elever og ansatte testet. Foto: Mette Mørk

Det er Susanne Eilersen enig i, men hun mener, at man fra kommunens side skal kæmpe endnu hårdere for at få testenheden til Fredericia snarest.

- Det er vigtigt, at vi kan være på forkant med at få testet så mange som muligt, så vi undgår at smitten breder sig yderligere, siger hun.

Annonce

Flere tiltag

Antallet af smittede unge har udløst en målrettet kampagne fra Fredericia Kommune mod børn og unge. Den appellerer på de sociale medier til at undgå fester og for tæt social adfærd. Budskabet lyder: "Der er ikke en fest for den du smitter".

- Vi kan ikke forbyde, at de unge samles, men vi kan opfordre til, at det sker i begrænset omfang og med stor forsigtighed. Min fornemmelse er, at budskabet er blevet modtaget og der lyttes, siger Jacob Bjerregaard.

Men det gælder ikke kun unge, understreger han. Han opfordrer til, at alle lytter til opfordringen om at indskrænke sociale aktiviteter og holde dem indenfor et snævert antal personer.

Som byens største arbejdsplads går kommunen også i front med at bede ansatte arbejde hjemmefra så vidt det er muligt.

- Vi går funktionerne igennem én for én, og sender flest muligt hjem at arbejde. Det gjorde vi også i foråret, og det fungerede fint. Nogle funktioner kræver, at man møder på jobbet, men målet er at holde så mange som muligt hjemme, siger Jacob Bjerregaard.

Dertil kommer, at kommunen udsætter alle arrangementer og møder, som ikke er absolut nødvendige.

- Vi har blandt andet et foredrag i næste uge, som er blevet udsat flere gange. Det har vi besluttet at udsætte endnu en gang, indtil vi har styr på det her, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Annonce