Annonce
Elbobladet

Corona spændte ben for eventkoordinatoren: Anita skal skabe events i en ret event-løs tid

Anita Thomsen er eventkoordinator-elev ved Fredericia Kommune. Det har ikke været let under corona og restriktioner. Foto: Peter Friis Autzen
Forsamlingsloft og restriktioner gør det ikke ligefrem lettere at uddanne sig til eventkoordinator.
Annonce

Fredericia: Ikke let. Slet ikke let.

Anita Thomsen fra Fredericia er eventkoordinator-elev hos Fredericia Kommunes afdeling Visit Fredericia. Og da corona-restriktionerne i marts lagde sig over landet, gik det hurtigt galt med hendes arbejdskalender. Mange af hendes muligheder forsvandt som dug for solen.

- Det er ikke let at koordinere events, når der ikke må afvikles events, siger Anita og henviser i sær til den første tid, hvor forsamlingsloftet var på bare ti personer.

- Jeg blev bekymret for min uddannelse. Men jeg er heldig at være elev ved Fredericia Kommune. For vi har heldigvis fundet løsninger på det hele, så jeg bliver lige så færdiguddannet som alle andre, siger Anita.

Hun elsker Fredericia, og det er hovedårsagen til hendes valg af job og uddannelse.

- Jeg har boet her hele mit liv - bortset fra kortvarige smut udenfor byen - og jeg vil bare den her by det bedste. Peter A. G. siger det godt i en af Gnags' sange: "Når jeg bli'r gammel, skal byen kende til kærlighed". Den linje synes jeg, passer rigtig godt - men jeg er altså også ret vild med Gnags, siger Anita med et bredt smil.

Annonce

Udskudt, aflyst, beskåret

Vi mødes på Rådhuspladsen, hvor mange af Anitas event-planer skal finde sted - eller skulle finde sted, for mange af dem er blevet aflyst eller udskudt. Eller reduceret i størrelse.

- For eksempel havde vi planer om et stort event første maj, som måtte aflyses. Vi ventede så længe, vi kunne - fordi vi til det sidste håbede, at det blev muligt at gennemføre. Men til sidst var der ikke andet at gøre end at aflyse. Det kan være svært at beslutte, hvornår man skal trække af. For man vil helst ikke aflyse unødigt - men omvendt er der så mange andre involveret i planlægningen, at man heller ikke kan holde alle fast på en plan, som riskerer at skulle aflyses, siger hun.


Det er svært at langtidsplanlægge events, når man ikke kender begrænsningerne. De ændrer sig jo hele tiden.

Anita Thomsen


Den aflyste event var planlagt til J. B. Nielsens Plads. Siden er tre andre oplevelsesdage på Rådhuspladsen blevet aflyst.

Men med tiden fandt Anita og hendes kolleger veje til at gennemføre nogle ting trods corona-restriktioner.

- Det er svært at planlægge noget langt frem i tiden, når man ikke kender begrænsingerne, som jo ændrer sig løbende. Men vi må gøre det så godt, vi kan. Der er rigtig mange trin i event-planlægning - mange flere, end folk måske tror - så usikkerheden spiller meget ind. Men vi finder ud af det.

Tror du, at der igen kommer en tid med masser af events og liv i byen?

- Der vil altid være events. Spørgsmålet er kun, hvor store de bliver.

En del af Anita Thomsens fokus og uddannelse er flyttet til Uddannelsescenter Fredericia, hvor hun sidder nogle dage om ugen og arbejder med fremtidige events. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Historisk rundgang i Trinitatis

Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce