Annonce
Elbobladet

Corona udløser både stilhed og travlhed på Tøjhuset

Sune Rasmussen glæder sig til en tid uden corona og restriktioner og aflysninger. Men lige nu har han og Tøjhuset travlt med papirarbejde for at sikre kunstnerne den rette adgang til hjælpepakker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Selvom scenen ligger hen i stilhed og mørke, er lyset tændt på kontoret. Der skal beregnes hjælpepakker.

Fredericia: Spillestedet Tøjhuset har travlt i denne tid. Ikke på den normale måde, hvor frivillige og musikere fylder huset og gør klar til gæster og musik. Men der svedes på kontoret.

Her sidder blandt andre spillestedsleder Sune Rasmussen med hovedet i skærmen for at håndtere de hjælpepakker og redningsplanker, der er rullet ud for at afbøde de økonomiske konsekvenser af corona-aflysningerne sidste år og i år.

- Det bruger vi en del tid og energi på lige nu. Så musikerne og bureauerne kan få deres penge, siger Sune Rasmussen.


Situationen har jo gjort ondt på alle, og det har alle været klar over.

Sune Rasmussen, Tøjhuset


- Der er flere puljer og pakker, som skal håndteres sammen og hver for sig. Pengene skal de rigtige steder hen, og vi skal levere en del talmateriale til de kunstnere og bureauer, der blev ramt af aflysninger, siger han.

Det skyldes, at kunstnerne og bureauerne skal kunne dokumentere, hvilke indtægter de har mistet. Og i det regnskab skal der også være styr på, hvilke udgifter de "slap for" - eksempelvis hotelovernatninger i forbindelse med optrædener: Når koncerten er aflyst, kunne hotelværelset afbestilles - og så skal hjælpepakken ikke betale for hotelovernatning.

Annonce

Ikke ret mange aflysninger

Selvom opgaven giver travlhed på kontoret, kunne det være værre. På mange andre spillesteder, er opgaven langt større, fordi de har oplevet flere aflysninger.

- Vi har ikke haft så mange aflysninger, som man har set i nogle andre byer. Blandt andet fordi vi har flyttet koncerter i stedet for at aflyse dem. Eller udskudt dem i stedet for at aflyse, siger han.

I den forbindelse har han glædet sig over den store samarbejdsvilje fra kunstnernes side.

- Der har været en virkelig god tone og et godt samarbejde om at finde løsninger. Situationen har jo gjort ondt på alle, og det har alle været klar over, siger Sune Rasmussen.

Mange koncerter blev flyttet fra Tøjhuset til teatrets meget større sal, hvorved afstandskravene kunne overholdes og koncerter gennemføres, som ellers skulle have været aflyst.

- Så det samlede antal egentlig aflysninger er ret lavt hos os. Men alligevel giver det en del papirarbejde lige for tiden, siger Sune Rasmussen.

Papirarbejdet har ingen betydning for Tøjhusets egen økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce