Annonce
Elbobladet

Cykelbutik er flyttet til central og trafikeret placering: - Det har været en kanon start

Daniel Illum Meilby eller Fut, som han også kaldes, har flyttet sin forretning Fut's cykel shop til Egeskovvej 1. Til højre ses i øvrigt de cykler, han har serviceret, da avisens udsendte er forbi butikken lidt over middag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Fut's cykel shop er fra årsskiftet flyttet ind i tidligere kioskejendom. Øget synlighed er hovedårsagen til den ændrede placering, og butiksindehaveren kan allerede mærke forskellen.

Fredericia: Den tidligere kioskbutik ved rundkørslen mellem Egeskovvej og Nørrebrogade står ikke helt klar endnu, men der er kommet styr på de vigtigste ting.

Siden 3. januar har Fut's cykel shop haft åbent i lokalerne, og i den ene ende af butikken finder man indehaver Daniel Illum Meilby, som er i gang med at give en cykel et større serviceeftersyn.

- Der er meget at se til. Du kan bare se derovre, hvor mange cykler jeg har haft igennem i dag, siger han og peger i retning mod en række cykler, der står klar til afhentning.

Annonce
Det tager ikke mange sekunder for Daniel Illum Meilby at sætte en ny slange i og få dækket på plads. Siden 1997 har han arbejdet som cykelmekaniker med en afstikker til slagterbranchen undervejs. Siden februar 2013 har han været indehaver af Fut's cykel shop, som foruden Bülowsvej har ligget på 6. julivej. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Efter syv år på Bülowsvej har Daniel Illum Meilby - eller Fut, som han kaldes - flyttet sin forretning en lille kilometer mod sydvest.

Enhver, der bevæger sig ind og ud af midtbyen gennem Danmarks Port, ved, at der er masser af trafik til fods og på to og fire hjul i rundkørslen. Det er ifølge Daniel Illum Meilby ikke på samme måde gældende for Nørre Port, som han tidligere lå tæt på.

- Hjørnet, hvor jeg holdt til, har været dødt, siden Slagter Jacobsen lukkede (i 2018, red.). Der kom dagligt 150 kunder, og det var tydeligt, at det skabte en masse liv. Nu er frisøren (Salon Mae West, red.) også flyttet, så jeg skulle finde et sted, hvor der sker mere. Det synes jeg, at jeg har fundet her, siger han.

Nye kunder i butikken

Den øgede synlighed har Daniel Illum Meilby allerede kunnet mærke.

- Stamkunderne er selvfølgelig fulgt med, men jeg oplever også, at der er kommet nye kunder til. Her er der meget mere trafik, og så tror jeg også, at nyheden, i at jeg er åbnet her, har trukket mange folk til. Det har været en kanon start, siger den 40-årige cykelmand.

Stamkunderne er selvfølgelig fulgt med, men jeg oplever også, at der er kommet nye kunder til. Her er der meget mere trafik, og så tror jeg også, at nyheden, i at jeg er åbnet her, har trukket mange folk til. Det har været en kanon start.

Daniel Illum Meilby, indehaver af Fut's cykel shop

Det er lidt over et halvt år siden, Frederik d. III's Kiosk, der tidligere holdt til i ejendommen, lukkede. Siden har den været under en større istandsættelse, og Daniel Illum Meilby var hurtig til at slå til, da muligheden for at leje sig ind bød sig.

- Jeg kiggede på ejendommen tre uger, før jeg lejede den, så det er gået hurtigt, forklarer han.

Annonce

Vandskade drillede

Henover julen havde Daniel Illum Meilby planer om at gøre det meste klar, men en vandskade, der skulle fikses, i privaten, satte en dæmper for de intentioner.

Der er dog kommet nye cykler op i facaderuderne, ligesom værkstedet er taget i brug. Selvom der er styr på det meste, forventer han først at være helt færdig med butikkens udseende om et par måneder.

- Der skal jo være nogle timer til at gøre den klar, og jo flere cykler, der skal laves, desto længere tid går der, før jeg kan arbejde på butikken, siger han og tilføjer, at der bliver taget aftentimer i brug for at komme på plads.

Til gengæld kan han midt i vinterkulden glæde sig over, at han ikke behøver at stå i lange underbukser for at holde varmen i sin nye butik, ligesom han har fået et lille køkken i det nye lejemål.

Og kunderne - de kommer stadig for at få lavet såvel små som større reparationer eller kigge på cykler og tilbehør.

- Priserne skal være i orden, ligesom service og reklamationer skal være ordentlig. Jeg ved jo selv, hvordan jeg vil have det som kunde, konstaterer han.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce