Annonce
Elbobladet

Døvblinde slukkede ild: Jeg blev virkeligt grebet af det

Lasse Nielsen fra Fredericia var en af deltagerne i Brandmand for en dag. Han er født døv og har 10-12 procent af synet tilbage. Her kvæler han ilden i et vandkar med et tæppe.Foto: Peter Leth-Larsen
12 døvblinde fik lørdag en unik oplevelse på brandstationen i Fredericia. Her fik de kursus i livredning og brandslukning. - Det er virkeligt spændende, lød det fra 43-årige Lasse fra Fredericia.
Annonce

Fredericia: Kan man slukke en ildebrand, når man hverken kan se eller høre normalt?

Det blev afprøvet, da Trekantområdets Brandvæsen på Prangervej lørdag havde besøg af 12 medlemmer fra Foreningen Danske Døvblinde (FDDB). De var brandmænd for en dag, og svaret på spørgsmålet var et klart ja. For de 12 deltagere gik energisk til alle opgaver.

- Da vi skulle prøve at slukke ild, blev jeg virkeligt grebet af det. Det er virkeligt spændende at være her på brandstationen. Det har også været spændende at blive vist rundt og se, hvor de arbejder, spiser og overnatter, sagde 43-årige Lasse Nielsen fra Fredericia.

Brandmand Tommy Perez viser, hvordan det fungerer. Derefter var det deltagernes tur. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

En tung slange

Lasse Nielsen er født døv, og han har 10-12 procent tilbage af synet. Ligesom de andre deltagere havde han en tolk med til at hjælpe med kommunikationen.

Besøget på brandstationen var en del af FDDB's actionweekend, som Lasse Hansen var glad for at være med til. Her får deltagerne lov til at prøve lidt grænseoverskridende ting, som de ellers ikke har mulighed for.

Lørdag lærte de om førstehjælp. Siden var der brandslukning, og deltagerne fik også lov til at styre brandslanger i forskellige størrelser. Glæden lyste ud af deltagerne, da de mærkede trykket fra den vandstråle, de skød med.

- Den var virkeligt tung, sagde Lasse Hansen med et stort smil bagefter.

Annonce

En sjælden gejst

De to brandmænd Morten Knudsen og Tommy Perez stod for at instruere deltagerne.

- Det har været fantastisk, for de går til det med en gejst, som man sjældent oplever. Også da vi havde teori tidligere på dagen. De er i et lidt uvant miljø, men det er imponerende, som de bare springer ud i det, sagde Tommy Perez.

De døvblinde deltagere kom fra hele landet, og to var fra Fredericia. Ud over Lasse Nielsen var det Destin Bisgaard.

En gruppe på 12 døvblinde deltog lørdag i arrangementet "Brandmand for en dag" på brandstationen på Prangervej. Foto: Peter Leth-Larsen
Brandmændene startede en kontrolleret ild i et kar, og så skulle deltagerne slukke ilden. Foto: Peter Leth-Larsen
Glæden lyste ud af deltagerne, da 12 døvblinde lørdag fik lov til at være brandmænd på stationen på Prangervej. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce