Annonce
Elbobladet

Dagligvarebutikker tilbyder gratis udbringning til coronaudsatte: - Folk er glade og smiler stort

Spar-købmand René Hartvig Clausager leverer varer ud til coronaudsatte fredericianere, som enten er i fare ved smitte eller er i hjemmekarantæne. Arkivfoto: Søren Gylling
Fakta i Taulov og Spar i Fredericia tilbyder i øjeblikket udbringning til corona-udsatte personer og folk i karantæne. Indtil videre har initiativet været en succes.
Annonce

Fredericia/Taulov: Spar-købmanden på Prangervej, René Hartvig Clausager, havde forventet, at han snart skulle til at introducere et koncept, hvor kunderne kan bestille deres varer på forhånd og få dem færdigpakkede. Det var dog ikke forventningen, at det allerede skulle blive en realitet nu, men efter coronavirussens indtog er det sket.

Ja, faktisk kan coronaudsatte og folk i karantæne få leveret varerne til døren kvit og frit, da to unge piger tilbød deres hjælp med frivilligt at levere varer ud.

- Vareudbringning kom i stand lidt hurtigere end planlagt, men det er dejligt, vi kan tilbyde det, siger René Hartvig Clausager, der dagligt pakker cirka fem ordrer via mail til afhentning eller udbringning i Fredericia.

Gratis udbringning

Spar på Prangervej i Fredericia og Fakta på Adelsvej i Taulov tilbyder begge gratis udbringning af dagligvarer til coronaudsatte og karantæneramte i butikkernes lokalområde.

Spar på Prangervej kan kontaktes på 0505560@spar.dk

Fakta i Taulov kan kontaktes på 75 94 48 80 ved opkald til butikken, på mailadressen butik.251@fakta.dk med en indkøbsliste samt adresse og telefonnummer eller på sms til nummeret 60 24 24 87 med en indkøbsliste samt adresse. Butikken oplyser, at den foretrække, at man gør det via sms eller e-mail.

Annonce

Frivillige meldte sig

Også Fakta på Adelsvej i Taulov tilbyder gratis udbringning af varer til coronaudsatte og folk i karantæne. På samme måde foregår det på frivillig basis.

- Vi skulle ikke engang spørge, før folk havde meldt sig som frivillige, og der er rigeligt med folk at trække på, så det er fantastisk, at folk gerne vil hjælpe, siger Daniella Bjørnsted Andersen, som er butikschef Fakta Taulov

Den lokale Fakta-butik leverer ud i Taulov/Skærbæk-området og modtager ordrer over telefonopkald, SMS eller email. Dagligt er der fem-otte husstande, som gør brug af tilbuddet, hvilket er færre, end hvad butikschefen havde forventet. Til gengæld er indkøbene typisk noget større, så folkene har dagligvarer til flere dage.

Selv har Daniella Bjørnsted Andersen også været ude med varer, når hun har haft fri, og det har kastet nogle positive oplevelser af sig.

- Folk er glade og smiler stort, imens de venter i vinduet. Man kan se, at de er overlykkelige, for det vi gør. Det betyder også, at jeg har følt, at det er det hele værd, siger Daniella Bjørnsted Andersen.

Foruden de to ovennævnte dagligvarebutikker findes der også andre måder at få dagligvarer leveret til døren. De kræver dog ekstra betaling, men er omvendt tilgængelige for alle.

Blandt andet kan man hjælpe andre eller få hjælp til indkøb fra Rema 1000 gennem nettjenesten Vigo. Derudover findes der Coop.dk Mad og Osuma og online dagligvarebutikken Nemlig.com. Desuden findes der måltidskasser fra forskellige steder.

Annonce

Læs mere om Spar og Faktas udbring

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Annonce