Annonce
Elbobladet

De kreative strømme flyder igen i Kongensgade 111

Skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen på Den Kreative Skole nyder denne tid, hvor skolens bygninger igen fyldes med liv og mennesker. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Den Kreative Skole i Fredericia er startet igen efter sommerferien. Til et program med masser af projekter, fællesskab, kreativitet og sammenhold.
Annonce

Fredericia: Hverdagen er vendt tilbage til Den Kreative Skoles mange lokaler i bygningerne på adressen Kongensgade 111 i Fredericia. Børn, unge og undervisere vrimler rundt og mødes til seancer og undervisning i dans, drama, billedkunst, musical og musik.

- Det er dejligt at opleve, når huset fyldes efter ferien. Der er altid en særlig stemning i den her tid, hvor alle vender tilbage, siger skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen.

Den Kreative Skole har cirka 1.300 elever registreret. Nogle går til mere end én ting, så reelt er antallet af elev-hoveder på skolen et sted mellem 900 og 1.000, vurderer Arne Gaardsted.

Det er dejligt, at vi er en del af så mange menneskers hverdag.

Arne G. Jørgensen, Den Kreative Skole

Annonce

Til hverdag og fest

Sidste skoleår havde skolen gang i sit største projekt nogensinde, den store fællesfaglige forestilling "Vi kan bygge en by", som i april løb af stabelen i Fredericia Idrætscenter. Godt 500 elever deltog i forestillingen, der bød på original musik, skrevet til lejligheden.

- Sidste år var en fest, hvor i år nok bliver lidt mere hverdag. Men vi holder meget af hverdagen - og af at være en del af så mange menneskers hverdag, siger Arne Gaardsted.

Alligevel kan forårets store fælles-fest stadig mærkes.

- Under arbejdet med "Vi kan bygge en by" prøvede mange af eleverne ting af, som de ikke vidste, at de godt kunne lide. Så nogle er begyndt at gå til noget ekstra nu, siger Arne Gaardsted.

Og nogle af de samarbejds-relationer, der opstod mellem de voksne under det store projekt, har ført til nye projekter.

- Der er en del i kalenderen. Men dog i mindre størrelse end "Vi kan bygge en by", siger Arne Gaardsted.

Annonce

Ud i byen

Blandt de kommende projekter er flere læreres ønske om at få eleverne ud at spille og optræde i byen. Flere af den slags projekter er allerede planlagt.

I det hele taget er der allerede 125 projekter og arrangementer i støbeskeen for den kommende sæson. Nogle på selve skolen, og nogle andre steder.

Musical-linjen sætter forestillingen "Rundt om scenen" op i april. Forestillingens manuskript er skrevet af Sanne Æbeløe Vestergaard, der er koordinator og underviser på linjen, og musikken til sangene er skrevet af Jonas Lindorf og Johan Berg, der begge underviser eleverne på linjen.

Endnu en forestilling er på vej: "De syv dødssynder", hvor talenteleverne på danselinjen arbejder sammen med talentelever fra billedskolen og musikskolen. Her arbejder Sara Lindhardt, der er koordinator for dans, sammen med Pia Hessellund og Jonas Lindorf, som er koordinatorer for billedkunst og musik.

Den Kreative Skole er en kommunal institution, og formand for byrådets kulturudvalg, Lars Ejby Pedersen (S) fryder sig over, at så mange tager imod skolens udbud.

- Det er dejligt, at der er stor interesse blandt vores børn og unge. Det er udviklende for børn og unge at arbejde med de kreative fag, siger han.

Sidste skoleårs store fest var forestillingen "Vi kan bygge en by" med godt 500 medvirkende. Det projekt har sat gang i nye samarbejder og interesser, som kan ses i skolens program i år. Arkivfoto: Søren Gylling
- Kreativitet handler ikke kun om at optræde, præstere og underholde andre. Det handler i ligeså høj grad om hverdagen. Her på skolen er vi glade for hverdagen, siger Arne Gaardsted Jørgensen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
"Vi kan bygge en by". Foto: Søren Gylling
"Vi kan bygge en by". Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce