Annonce
Elbobladet

Del af forening i Haderslev: Hockeyklub kunne ikke nå til enighed med kommunen

Parahockey Fredericia har valgt at høre under Haderslev Handicap Idræt. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Parahockey Fredericia var i dialog med Fredericia Kommune og foreningen G94 om at høre under sidstnævnte. Det endte dog uden et samarbejde.
Annonce

Fredericia: Parahockey Fredericia må siges at være en mindre størrelse. Der er dog akkurat nok til et hold for henholdvis børn og unge, hvilket som minimum kræver fem spillere. De få medlemmer betyder også, at klubben ikke har valgt at danne sin egen forening. Men i stedet for at høre under en forening i Fredericia har den valgt at høre under foreningen Haderslev Handicap Idræt.

Fredericia Kommune var ellers med i opstarten, da klubben for børn og unge med autisme og ADHD tilbage i september blev startet op. Men ifølge Tina Jensen, der har stiftet hockeyklubben, delte kommunen ikke samme visioner som klubben, og derfor valgte klubben at komme under idrætsforeningen i Haderslev.

- Jeg har tidligere fået at vide, at vi kunne høre under andre foreninger her i kommunen, men at vi skulle have alle børn og unge indover. Det er netop det, vi ikke kan - så kan vi ligeså godt lukke ned. Meningen med klubben er, at vores børn og unge kan få nogle gode oplevelser sammen med nogle ligesom dem selv, og at de kan hjælpe hinanden, siger Tina Jensen.

Kristoffer Riddersholm (i billedet) er åben over for, at Parahockey Fredericia kan høre under en lokal forening. I dag hører klubben under Haderslev Handicap Idræt. Arkivfoto: Klaus Madsen
Annonce

Del af målgruppen

Udlægningen, om at hockeyklubben skulle være for alle, kan Kristoffer Riddersholm, idrætskonsulent i Fredericia Kommune, dog ikke kende. Han nævner, at kommunen i samarbejde med G94 tilbød, at Parahockey Fredericia kunne høre under den etablerede forening, der også har hold for børn og unge med særlige behov.

Hos G94 er bestyrelsesformand Gitte Bendixen uenig i, at tilbuddet lød på, at alle børn og unge kunne blive en del af hockeyholdet. Dog var der snak om, at foreningen kunne tilføre flere medlemmer til holdet i den indledende snak, det blev til.

- Målgruppen (børn med særlige behov, red.) er i forvejen en del af G94, og det kunne godt være at nogle af dem, havde lyst til at blive en del af hockeyholdet. Men det skulle ikke være for alle, og vi havde ikke et ønske om, at det skulle blive et stort hold, siger Gitte Bendixen og tilføjer, at hun som uddannet skolelærer selv har arbejdet på en autismeafdeling.

- Så jeg kender godt til de udfordringer, de kæmper med, siger hun.

Annonce

Ingen sure miner

Ingen af de involverede parter udtrykker, at de er sure på hinanden, efter at de ikke nåede til enighed.

Ifølge Tina Jensen er hockeyklubben kommet godt videre, efter at den har afbrudt samarbejdet med kommunen og i stedet hører under Haderslev Handicap Idræt, der blandt andet har været behjælpelige med hockeystave og mål.

Skulle det ske, at Parahockey Fredericia igen vil overveje at høre under en fredericiansk forening, står idrætskonsulent Kristoffer Riddersholm klar til at tage en snak om mulighederne. Og hos G94 ønsker Gitte Bendixen hockeyholdet held og lykke med fremtiden.

- Jeg er glad for, at de (Parahockey Fredericia, red.) er kommet op at køre. Om det er under os eller i Haderslev, er underordnet. Det vigtigste er, at børnene får en god oplevelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Dobbelt jubilæum i dagplejen

Annonce
Annonce
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Elbobladet

Syng Sammen

Annonce