Annonce
Elbobladet

Den bæredygtige bolig er en bæredygtig ide

En bæredygtig bolig kan få sin energiforsyning fra blandt andet solceller. Foto: Kehlet
Det er blevet moderne at leve og bo bæredygtigt. Og det er aldrig for sent.
Annonce

Det bliver mere og mere udbredt at spise bæredygtigt, klæde sig bæredygtigt og bo bæredygtigt. Vi vil alle sammen gerne passe på vores klode, på miljøet og selv leve så sundt og klimavenligt som muligt. Det gælder også den måde, vi bor og indretter os på, og du kan gøre din bolig mere bæredygtig ved at spare på energien og vælge miljørigtige materialer. Ved at gøre boligen bæredygtig kan du spare penge på strøm, på varmen og på vedligehold for eksempel. Og har du bæredygtige og ubehandlede overflader, behøver du heller ikke male hvert år eller vedligeholde så ofte. Som ekstra bonus får din bolig et bedre indeklima.

At en bolig er bæredygtig betyder, at der er taget hensyn til bygningens påvirkning på miljøet enten under opførslen, ved brug eller ved nedrivning og bortskaffelse. Hvis du vil have en bæredygtig bolig, skal du finde brugte miljøvenlige og genanvendelige materialer og finde en måde at reducere dit energi- og ressourceforbrug på. Det kunne være med solceller, med energivinduer eller med bedre isolering af dit hus. Op mod 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning og belysning i bygninger.

Du kan også følge den bæredygtige ide ved at efterisolere dit tag og facader, isolere varmerør, skifte gamle utætte vinduer ud med energiruder og lave spareforanstaltninger på din sanitet.

For at have eller få en bæredygtig bolig, er der materialer, du skal undgå helt eller delvist. Det gælder trykimprægneret træ, pvc, gulvtæpper med en bagside af gummi, tagpap, almindelig isolering af mineraluld, elektriske pærer, lysstofrør og gipsplader.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Annonce