Annonce
Elbobladet

Den sidegevinst havde han ikke regnet med: Corona har åbnet en ny verden af samvær og velgørenhed for Bo

Bo Ør Iversen fra Fredericia er DJ Parki på det sociale medie Twitch. Her har han oplevet et fællesskab og en åbenhjertighed, der er kommet bag på ham. Herunder også en flot og lynhurtig indsamling til en familie, der mistede alt juleaften. Foto: Peter Friis Autzen
Der var udsigt til kedsomhed og tab af socialt liv. Men coronarestriktioner førte i stedet 49-årige Bo Ør Iversen hen til det sociale medie Twitch. Og det har fået større betydning for ham, end han lige havde regnet med.

Fredericia: Nogle gange finder man ud af, at man kører bedst på reservehjulet. Måske er reservehjulet så godt, at man næsten kunne ønske sig, at man punkterede for længe siden.

Det skete for Bo Ør Iversen fra Fredericia. Da coronaen i foråret 2020 lukkede ned for det sociale samvær på værtshuse og spillesteder, savnede Bo et alternativ.

Med venners hjælp fandt han alternativet - sit "reservehjul" - som siden har udvidet hans kreds af venner og bekendte. Og som også har givet ham mulighed for at være med i et af de mest velgørende og givende velgørenheds-projekter, han nogensinde har oplevet. Mere om det sidste senere.

Annonce

Det drejer sig om et socialt medie, der hedder Twitch.tv. Her deltager Bo under navnet DJ Parki - et navn, der henviser til, at han er parkinson-patient. Omtrent en gang om ugen er han på skærmen med en udsendelse, hvor han som dj spiller musik og snakker med sit publikum via et hurtigt rullende kommentarfelt og flyvende emojis.

- Jeg ville gerne sende mere og oftere. Men kræfterne rækker desværre ikke, siger Bo, der hver dag må tage medicin mod sin sygdom.

Det er ligesom en tur på værtshus eller spillested. Bortset fra, at her kan du rent faktisk komme i kontakt med dj'en og de andre.

Bo Ør Iversen, DJ Parki

Et værelse hjemme hos Bo og Annette er indrettet med bar og nu også med en hel del teknik, der minder om et moderne radiostudie - blot udvidet med kameraer, lyssætning og sågar en røgmaskine for at give ekstra effekt. Her er fem computerskærme, mixerpult, dj-pult og meget andet, man kan fare vild i.

Bagved al teknikken ligger noget, der derimod er let at finde rundt i, forklarer Bo: En oprigtig kontakt med ligesindede, som elsker musikken og det fællesskab, de har gennem det sociale medie.

- Det er ligesom en tur på værtshus eller spillested. Bortset fra, at her kan du rent faktisk komme i kontakt med dj'en og de andre. Og man kan selv vælge, om man vil lytte det som en radioudsendelse - for eksempel mens man laver mad - eller man kan deltage aktivt, som var det en bytur med vennerne, siger Bo, der som 49-årig er sprunget ud som skærmtrold.

- Jeg var lige ved at skide i bukserne, første gang jeg skulle på. Jeg var nervøs. Men det er gået fint, siger han og tænder for studiets blinkende lys, der med hjælp fra røgmaskinen farver luften i forskellige farver.

Opbakning og støtte

På Twitch opererer brugerne med en intern "valuta". Det er en slags point, der også repræsenterer en værdi i kroner og ører. For de fleste bruges den slags mest til at tilkendegive opbakning og begejstring i form af næsten symbolske bidrag, men for enkelte meget store brugere bliver det til en rigtig indtægt.

- Det er det slet ikke for mig, siger Bo.

For nylig var han med til at samle penge ind til en familie fra Lunderskov, der mistede sit hus i en voldsom brand juleaften.

Tom Beck så sit og familiens hjem gå op i flammer juleaften. Han nåede kun at få familien, kæledyrene, jakker og sin mobiltelefon med ud. Med telefonen tog han dette foto. Privatfoto

- Der blev arrangeret en indsamling i vores Twitch-fællesskab. Og den fik stor opbakning. Der blev samlet 41.000 kroner ind, og mange kom også med tøj og møbler til familien, siger Bo.

For ham er indsamlingen bevis på, at fællesskabet på Twitch er tættere og mere oprigtigt, end fællesskabet på mange andre sociale platforme er.

- Man har virkelig hjerte for de andre, man har lært at kende via Twitch, siger Bo.

Twitch kom ind i dit liv, som "reservehjul" på grund af corona-nedlukningerne. Hvad så, når corona en gang er fortid?

- Jeg bliver på Twitch. Det startede som et substitut for virkeligheden, og jeg vil selvfølgelig også ud i virkeligheden igen, men fællesskabet her på Twitch kan noget helt særligt. Så jeg fortsætter og vil gøre begge dele.

Annonce

Taknemmelighed

Familien, der modtog de indsamlede midler, er meget, meget taknemmelig. Det fortæller faderen i familien, Tom Beck.

- Det er stort, godhjertet og overvældende at opleve den støtte. Jeg har selv stået bag indsamlinger på Twitch, men her oplever jeg det fra den anden side, siger Tom.

Sammen med sin kæreste og deres seks sammenbragte børn så han sit hjem gå op i flammer juleaften. Siden rykkede de hjem til hans mor, og senere derfra til et sommerhus, som dukkede op via vennerne på Twitch. Og nu har de fundet en ny bolig i Rødding.

- Undervejs har det været vigtigt for mig, at børnene skulle være trygge, og at de kunne mærke, at deres far havde styr på situationen. Det har ikke været let. Og jeg havde ikke kunne gøre det uden indsamlingen. Vi har kunnet købe ting, vi manglede og også fået møbler og andet doneret. Min taknemmeligheds-skala er sprængt. Jeg vil gerne sende et kæmpestort tak til alle, der har hjulpet os - I ved, hvem I er, siger Tom.

Han har allerede været tilbage på Twitch siden branden. Ikke via sit eget studie - for det gik op i røg under branden - men via et studie, han lånte hos en bekendt på platformen. Nej, ikke en bekendt: en ven.

Bo har investeret i en hel del udstyr for at få det bedste ud af det nye fællesskab på Twitch. Og han har sin egen udsendelse en gang om ugen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce