Annonce
Elbobladet

Der plejer at være lukket: Varmestuen får nu søndagsåbent

Rikke Rodam håber, at mange brugere tager imod de kommende søndagsåbninger. Og at også nye brugere får lyst til at komme ind på Kirkens Korshærs Varmestue. Foto: Peter Friis Autzen
Fremover kan ensomme og andre brugere af varmestuen også mødes til hygge og fællesskab i weekenden.
Annonce

Fredericia: Weekenden kan føles tom, lang og måske ensom. Derfor indfører Kirkens Korshærs Varmestue i Fredericia søndagsåbning, så brugerne kan mødes, hygge og få lidt at spise om søndagen, hvor der ellers plejer at være lukket.

Projektet er muligt, fordi Trygfonden har doneret 80.000 kroner til arbejdskraft og lidt kreativt indhold som for eksempel mindre foredrag eller måske lidt musik. Dermed er der lagt op til, at søndagene i varmestuen bliver lidt anderledes end hverdagene.


Alle er velkommen her. Også nye brugere. Og nye frivillige.

Rikke Rodam


En af tovholderne på projektet er psykolog og naturterapeut Rikke Rodam.

- Jeg håber, at brugerne har lyst til at være med. Alle er velkommen - også nye brugere. Og nye frivillige, som vi også har plads til, siger hun og skænker en kop fra termokanden, mens en småfrysende elektriker er i færd med at installere elektriske terrassevarmere under halvtaget i baggården.

Nye frivillige kan henvende sig på telefon 21 17 64 86.

Søndags-åbningstiderne flugter med, at en del brugere ønsker at gå i kirke om søndagen. Det kan de godt nå i forhold til åbningstiden klokken 11.30.

Annonce

At være sig selv og sammen

En hyggelig kop kaffe eller the i godt selskab er vigtigt for de fleste. Men det er også noget, en del af varmestuens brugere ikke har meget af i deres egen hverdag og egen omgangskreds. Derfor udgør varmestuen en vigtig del af deres netværk og indhold i hverdagen.

- Jeg kan jo ikke udtale mig på brugernes vegne. Men blandt de, jeg har talt med, er ensomhed en udfordring. Og når man er ensom, kan en weekend uden at mødes med de andre, godt føles for lang, siger Rikke Rodam.

Fakta om varmestuen

  • Varmestuen ligger i Danmarksgade nummer 79 - lige over for den gamle Bülows Kaserne.
  • Der er dagligt 25-40 brugere i huset, og varmestuen vurderer hver uge at være i kontakt med 70-80 fredericianere.
  • Der er både plads til flere brugere og til flere frivillige.
  • Det kræver ingen tilmelding at være bruger.
  • Varmestuen er åben fra klokken 9-14 på hverdage samt klokken 16-20 om onsdagen.
  • Fra 29. november er der også søndagsåbent fra klokken 11.30 til 15.30.
  • På hverdage er der morgenmad klokken 9 og en ostemad fra klokken 10. Der er frokost klokken 12 og varm mad onsdag aften og fredag.

- Generelt har brugerne en ret sårbar rytme uden kolleger, uden børn og uden venner at invitere over til en hyggesnak, siger hun og understreger, at hun ikke kender alle brugerne og derfor kun i meget generelle vendinger kan udtale sig om deres situation.

Nogle af brugerne har efterspurgt åbningstider i weekenden. Derfor søgte varmestuen fondsmidlerne og fik beløbet til at holde søndagsåbent i foreløbig et år.

Første gang er 29. november. Startdatoen er blandt andet valgt ud fra erfaringer om, at juletiden kan føles særlig ensom.

De frivillige på varmestuen sørger for at holde mad og kaffe klar til brugerne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Bjarne Dahlmann er daglig leder af varmestuen. Her ses han i færd med at dele påskefrokost ud til brugerne tidligere i år. Normalt spises frokosten sammen i varmestuen, men corona-nedlukningen gjorde det nødvendigt at dele den ud i stedet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Elbobladet

Mad med mening

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Annonce