Annonce
Elbobladet

Dessertcafé åbnet i stilhed: To dage inden premieren var kælderen oversvømmet

Indehaverne Heidi og Winni Drøhse (to yderste t.v.) kan glæde sig over, at måneders arbejde med at gøre Gelato di Natura klar til åbning nu er slut. På billedet ses også butikschef Dennis Bjørn Hansen og konditor Maja Lyngsøe, som er ansat på fuldtid i caféen. I de tre første tre uger vil den have kortere åbningstider og lukket mandag-tirsdag, så indehaverne kan være med, samtidig med at personalet oplæres. Det er planen, at åbningen fejres på et senere uvist tidspunkt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Efter flere måneder med istandsættelse og klargøring slog dessertcaféen Gelato di Natura døren op til butikken onsdag.

Fredericia: Normalt gøres der gerne lidt særligt ud af markeringen, når nye butikker åbner. Det modsatte var imidlertid tilfældet, da café og dessertstedet Gelato di Natura åbnede onsdag lidt over 11 på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade.

Over for butikken var køen til kviktest i den anden hjørneejendom lang. En tilsvarende kø til det nyåbnede spisested udeblev imidlertid. Det eneste, man har gjort for at gøre opmærksom på åbningen, var et opslag på virksomhedens sociale medier.

- For ikke at slå os selv og ikke mindst personalet ”ihjel” valgte vi at åbne pludseligt. Kan vi nøjes med at have fem-syv kunder ad gangen, kan vi lære fra os, samtidig med at vi kan komme i gang, siger Winni Drøhse, imens hun spejder rundt blandt spisepladserne, hvor de første kunder havde lagt vejen forbi.

Annonce

Så det er helt skidt, at jeg har opdaget, at I er åbnet?

- Ja, det er lige før, det havde været bedst, hvis der gik et par dage, siger hun og griner.

Vand i kælderen

Ejendommen, der tidligere har huset Jensens Bøfhus, har været en længerevarende renovering igennem, inden den nu står klar.

Undervejs har søstrene Heidi og Winni Drøhse, der ejer butikken stødt på en del udfordringer, som har udskudt åbningen. Om mandagen - to dage inden åbningen - var et uforudset problem ved at gøre livet surt for den søde forretning. En pumpe var stoppet, og det førte til, at kælderen blev fyldt med grundvand.

- Heldigvis havde vi fået samlet reoler og sat alle varer op, så der var intet, der gik til. Men vi måtte bruge en del tid på at gøre rent, konstaterer Winni Drøhse med et lettelsens suk.

Det er ikke kun is, men også en række andre søde sager - og drikke - man finder på menukortet. Dertil kommer forskellige brunch- og caféretter.  Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun lægger ikke skjul på, at de seneste arbejdsdage har været lange.

- Men det endelige resultat er blevet bedre, end vi havde forestillet os. De reaktioner, vi har fået fra kunder indtil videre, er, at vi har ramt rigtigt i forhold til at skabe den rette stemning. Det skal være hyggelig og rart at være her – næsten som hvis du sidder derhjemme, siger Winni Drøhse og tilføjer, at de første sendinger af takeawaymad og desserter også er sendt af sted.

- Hvor man i Esbjerg bestiller ved kassen, har vi her valgt at køre stedet mere som en café og restaurant og tage imod kundernes bestillinger, hvis de vil sidde her. Jeg synes godt, man kan kalde det en version 2.0, uddyber hun.

Det skal være hyggelig og rart at være her – næsten som hvis du sidder derhjemme.

Winni Drøhse, medejer af Gelato di Natura
Ved disken er loftet blevet udsmykket med en række lokale vartegn. Foruden landsoldaten, som her ses på billedet, kan man finde vandtårnet og de to løver, der er symbolet på Løvestrøget. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Annonce
Annonce
Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

Cykelbutik klar til åbning: Gamle indretningsmaterialer har fået nyt liv og værdi

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Elbobladet

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Elbobladet

Populær genbrugsbutik lukker ned - genbrugsfund samles på én adresse

Elbobladet

Godt nyt til skøjteglade fredericianere: Isen indtager igen Gasværksgrunden i december

Elbobladet

Snart er det slut med coronatest i Messe C: Nu jagtes mere centrale lokaler

Elbobladet

Dødsfald i familien blev startskuddet til ny begyndelse: I dag arbejder Petrit som selvstændig

Annonce