Annonce
Elbobladet

Dessertcafé kan øjne åbning: - Vi glæder os til at vise folk, at man også kan spise is om vinteren

Heidi Drøhse og Winni Drøhse har måttet leve med at være tålmodige undervejs i renoveringsprocessen. Flere gange er den forventede åbningsdato blevet udskudt, og derfor ønsker de to søstre heller ikke at sætte en endelig dato på endnu. Det bliver dog senest i sidste halvdel af november, at Gelato di Natura åbner i Fredericia. Det skulle gerne ligge fast, efter butikkens første personaler er ansat og i gang med oplæring. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Fredericianske dessertelskere kan godt snart sætte kryds i kalenderen, hvis de vil være blandt de første hos dessertcaféen Gelato di Natura, som åbner i det tidligere Jensens Bøfhus. Inden for en måned forventes de første lækkerier at være langet over disken.

Fredericia: Det er ikke gået helt efter tidsplanen, men det skrider fremad. Det er da heller ikke småting, der er sket i den tidligere bøfhus-bygning på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade.

Siden maj har lejemålet været i hænderne på søstrene Heidi og Winni Drøhse, der står bag dessertcaféen Gelato di Natura i Danmark. I forvejen har de en butik i Esbjerg - inden for en måned fordobles det tal, når de åbner i Fredericia i sidste halvdel af november.

- Det har længe kriblet i fingrene, men det er også med en dyb angst for, hvordan det skal gå. Det er et stort projekt, vi har kastet os ud i, og vi glæder os til at vise folk, at man også kan spise is om vinteren, siger Heidi Drøhse.

Annonce

Man kunne fristes til at tro, at ønsket oprindeligt var at åbne forud for højsæson. Skal man tro de to dessert-søstre er det dog tværtimod det omvendte, der gør sig gældende. Selvom de håber på at få succes med deres lækkerier, skal det ikke ske på bekostning af kvaliteten.

- Når vi starter med nyt personale, har vi valgt at satse på en roligere start, så gæsterne ikke får en kedelig oplevelse. For der vil blive lavet fejl i begyndelsen, konstaterer Winni Drøhse.

Søger fortsat ansatte

De første ansatte er begyndt i virksomheden. Butikschefen Mia Dyrvig er ligesom en konditor startet i Esbjerg, hvor de læres op. Minimum 25 ansatte skal der bruges i alt, hvoraf størstedelen er deltidsansatte.

Det er en del borde og bordfødder, som skal gøres klar. I alt bliver der 130 siddepladser i lejemålet, der byder på knap 600 kvadratmeter med køkken, lager, toiletter og andet inkluderet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I takt med at en åbningsdato er kommet nærmere, og butikschefen er trådt til, bliver disse ansat inden for den kommende tid.

- Vi har fået en del ansøgninger, men kan stadig godt bruge flere. Vi kommer til at mangle deltidsansatte, eksempelvis unge under 18 år og folk, som kan gå til hånde dag, aften og weekend, forklarer Heidi Drøhse, som også får hjælp fra datteren Andrea i den første tid.

Annonce

Fået gode venner

Over weekenden er de første møbler kommet på plads. 130 siddepladser bliver der indendørs, mens der bliver plads til cirka 50 spisende udenfor. Oprindeligt var planen at indrette Vendersgade med nogle små glashuse, som kunderne kan sidde i, på samme måde som det er tilfældet i Esbjerg. Og til trods for, at kommunen har godkendt to af disse, bliver de dog ikke realiseret her og nu.

- Det er desværre under den betingelse, at husene skal fjernes inden for 14 dage, og det kan vi ikke tilbyde. Det vil investeringen være for stor til, så lige i øjeblikket er det ikke noget, vi arbejder videre med, forklarer Heidi Drøhse.

Disken er kommet på plads i butikken. De iskolde desserter må folk dog vente lidt på endnu. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Til gengæld glæder søstrene sig over den hjælp og modtagelse, de har fået blandt de butiksdrivende i Løvestrøget, som gågade-stykket af Vendersgade er blevet omdøbt.

- Jeg er aldrig blevet modtaget så godt, som vi er blevet her. Lykkes vi ikke med stedet, kan vi da glæde os over at have fået nogle gode venner her i gaden. Det er helt fantastisk, siger Winni Drøhse og bliver næsten mundlam ved tanken.

- De butiksdrivende render jo rundt og tilbyder deres hjælp konstant. Det er helt vildt, siger hun og tilføjer, at hun ser frem til projektet med juleudsmykningen, som gadens butikker er gået sammen om.

Annonce

På dessertjagt fra København

Løverne bliver også en del af udsmykningen i butikken, da der er tradition for, at nogle af de lokale vartegn hænger fremme som figurer. Derfor vil kunder også kunne støde på en figur af Landsoldaten over baren.

Inden kunderne kan se disse, skal der dog holdes prøveaftener i caféen, så personale og maskiner er erfaringer rigere inden første rigtige åbningsdag.

- Så afhængig af, hvor dygtige håndværkerne er, kan det være, at det er dem, der bliver inviteret, siger Winni Drøhse højt og tydeligt, så håndværkeren ved siden af får smil om læberne.

- Jeg kommer, lyder svaret.

Køkkenet har været igennem en større istandsættelse. Snart er det dog klar til at blive taget i brug. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Dessert-søstrene kommer desuden til at tilbyde desserter som takeaway til jul og nytår. Og det bliver muligvis også andre end kunder fra lokalområdet, som tager turen forbi - også i det daglige.

- Blandt vores kunder er der et par familier fra København, som tager toget til Esbjerg for at få en dessert, hvorefter de tager toget tilbage igen. Der er nok nogle af dem, der vil glæde sig over at få lidt kortere fremadrettet, siger Heidi Drøhse.

Blandt vores kunder er der et par familier fra København, som tager toget til Esbjerg for at få en dessert, hvorefter de tager toget tilbage igen. Der er nok nogle af dem, der vil glæde sig over at få lidt kortere fremadrettet.

Heidi Drøhse, medejer af Gelato di Natura

Gelato di Natura vil som udgangspunkt holde åbent hver dag kl. 10-22 i højsæson (maj-september) og 10-21 i lavsæson med undtagelse af 24. december og 1. januar, hvor butikken holder lukket. Løbende kan åbningstiderne blive tilpasset.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ny lokalkoordinator skal styrke indsats for psykisk sårbare

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

Elbobladet

Sidste chance for at indstille kandidater: Handels- og kulturlivet fortjener en hyldest, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Koncert med Randers Kammerorkester

Elbobladet

Træt af at se tv i sofaen med din partner? Prøv dette i stedet

Elbobladet

Camilla knuser cancer med hjemmebag

Elbobladet

Erfaren fynbo åbner ny køreskole i Fredericia: - Det er da her, jeg skal være

Elbobladet

Præstens klumme: Tid er liv, og livet bor i hjertet

Elbobladet

Hvor der er en vilje er der en vej - også for orblinde

Elbobladet

Se de mange billeder: Fredericia har ofte stået på dronningens visitliste i 50 år

Elbobladet

Guldsmed flytter til gågadens smykkecentrum: - Jeg glæder mig så meget

Elbobladet

Støtten til det lokale handels- og kulturliv betyder meget for jurymedlem: - Fredericia har alt, hvad vi har brug for

Elbobladet

Mange kommer til skade: Disse farer lurer på legepladsen

Elbobladet

Pingvinerne fra volden er væk igen: Hemmelig kunstner har mere end bare smil i tankerne

Elbobladet

Malene led af angst og depression: I dag hjælper hun frivilligt andre i samme situation

Elbobladet

Det lokale handelsliv har udviklet sig til det bedre, mener jurymedlem til Byens Bedste

Elbobladet

Susan kan fejre 45 år i samme sportsbutik: - Jeg har aldrig overvejet at lave andet

Elbobladet

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Elbobladet

Årets hund er fundet: For første gang må to hunde deles om prisen

Elbobladet

Toyota investerer 100 milliarder i ny batteriteknologi

Elbobladet

Den sidegevinst havde han ikke regnet med: Corona har åbnet en ny verden af samvær og velgørenhed for Bo

Elbobladet

Autoskrot flytter adresse - rykker ind i tidligere olieanlæg på Vejlbyvej

Annonce