Annonce
Elbobladet

Det er ikke en aprilsnar - nyt genbrugscenter slår dørene op skærtorsdag

For et år siden indgik Fredericia Kommune og entreprenørcfirmaet Egil Rasmussen A/S aftale om at opføre et stort nyt genbrugscenter. 31. marts lukker genbrugspladsen på Industrivej, og 1. april åbner porten til det nye.

Fredericia: Når din forårsrengøring inde og ude kræver en køretur til genbrugspladsen, så er det fra 1. april Ndr. Kobbelvej, du skal sætte kursen mod og ikke Industrivej.

Skærtorsdag slår genbrugscentret bommen op for første gang. Omkring kl. 9.30 klippes snoren, inden den første trailer lukkes ind. Borgmester Steen Wrist og formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro klipper snoren og siger et par ord.

Projektchef Poul Møller fra Affald og Genbrug  præsenterer her de luger, som borgerne fremover skal kaste pap, papir og flamingo ind gennem. Bag lågerne skubbes affaldet op, ryger gennem sortering og presses til paller til genanvendelse. Foto: Søren Gylling

Christian Bro ser frem til, at genbrugscentret som aftalte for et år siden bliver åbnet.

- Der har været travlt for at nå det, men vi havde lovet, at åbne 1. april, så det gør vi selvfølgelig, siger Christian Bro.


- Der har været travlt for at nå det, men vi havde lovet, at åbne 1. april, så det gør vi selvfølgelig.

Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro


Det er entreprenørfirmaet Egil Rasmussen A/S, som i 2020 vandt licitationen på at etablere det store genbrugscenter. Projektet løber samlet op i 80 mio. kroner inklusive grundkøb og maskiner. Selve byggeriet beløber sig til godt 50 mio. kroner.

Værsgo at komme med dit haveaffald. Der er god plads og åben adgang døgnet rundt til den sektion af genbrugscentret, hvor der skal afleveres haveaffald og forskelligt byggeaffald. Foto: Søren Gylling

Der har ligget en stram tidsplan ned over byggeriet, som består af genbrugsbutik, administration, genbrugshal og stort areal til sorteringscontainere og seperat plads til haveaffald og byggematerialer.

Den separate plads bliver døgnåben, mens genbrugspladsen får åben året rundt fra kl. 10-18.

- Vi har justeret åbningstiden, så den passer til den oplevelse, vi har i dag med, hvornår borgerne kommer. Desuden har vi indført døgnåbent til haveaffald og forskelligt byggeaffald, så vi forventer, at vi rammer borgenes behov, siger Christian Bro.

Ny plads med døgnåben mulighed

Den 1. april kl. 10 åbner Fredericias nye genbrugsplads på Nordre Kobbelvej 9. Den 31. marts om aftenen lukker porten på Industrivej for sidste gang.

Som noget helt nyt er der nu mulighed for at komme på genbrugspladsen døgnet rundt. Den nye genbrugsplads er nemlig inddelt i to separate pladser:

Den døgnåbne plads, som ligger bagerst på området, kommer man til via første afkørsel i den nye rundkørsel ved centret. Her kan man bl.a. aflevere dit haveaffald, jord, fliser, beton og mursten hele døgnet.

I første omgang bliver den døgnåbne plads tilgængelig uden registrering, fordi systemet ikke når at blive klar til 1. april. Men herefter skal man være tilmeldt ordningen på den døgnåbne plads og via sit sygesikringsbevis få bommen til at gå op og få adgang.

Den indre plads kommer man til via anden afkørsel i rundkørslen. Her kan man bl.a. komme af med pap, papir, metal, elektronik, farligt affald og ting & sager til direkte genbrug.

Direkte genbrug sættes i den nye "Grønne zone".

Pladsen har åbent alle dage fra kl. 10-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Børn synger salmer i det fri

Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce