Annonce
Elbobladet

Det kan vi glæde os til i 2022: Store navne på vej til Fredericia

Nu afdøde komponist, pianist, entertainer med meget mere, Bent Fabricius-Bjerre hyldes i et show i Eksercerhuset 21. januar - hvis coronaregler tillader det. Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og Live Strings medvirker - og arrangementet er et af mange indenfor musik og scenekunst, der venter fredericianerne i 2022. Pressebillede
Næste år byder på et sandt overflødighedshorn af koncerter, shows og teater. Fredericia Dagblad dykker ned i mængden af tilbud på byens scener og giver sit bud på, hvad man kan se frem til.

Fredericia: Endnu et år er gået, og ligesom 2020 vil vi huske det forgangne år som et corona-år. Vi har været igennem et år, hvor smitte og restriktioner har gjort det vanskeligt for kulturen at fungere helt normalt.

Året 2021 blev endnu et år, hvor mange kulturelle aktiviteter måtte opleves i skæret af mundbind, afstandskrav og forsamlingsloft. Mange har i årets løb købt billetter til koncerter og shows, som er flyttet til næste år.

I lyset af aktuelle smittetal, der bare skyder voldsomt i vejret her i denne søde jule- og nytårstid, begynder vi så småt at tænke på, hvor meget coronaen vil præge næste års kulturkalender - og derfor hvilke begivenheder vi kan glæde os til at opleve i det nye år - 2022.

Annonce

Hvis vi holder vejret og tror på, at smitten falder, når vi har skudt nytåret ind, og regeringens restriktioner ophører fra den 17. januar, så vi atter kan gå ud nyde kulturlivet, venter der et væld af oplevelser på byens scener.

Fredericia Dagblad vil således fremhæve en række musik- og teaterarrangementer, som vi helt klart mener, vi bør glæde os til.

Nu kommer Malurt!

Først og fremmest kan de cirka 1000 fredericianere, der sikrede sig en billet til Søren Søgge Andersens og Tøjhusets populære julerock i Eksercerhuset, glæde sig til en påskeudgave i april af den succesfulde musikevent.

Som altid er det Søren Andersen i front sammen med det faste husorkester. Men en anden musikalsk frontperson, der også holder vejret og håber på et 2022, hvor koncertlivet kan udfolde sig i nogenlunde frie rammer, er Michael Falch. To gange har han sammen med sit gamle 80’er rockband Malurt forsøgt at spille den ultimative afskedskoncert, men begge gange har coronaen spændt ben.

Der bliver genhør med 80'erne, når Malurt med Michael Falch i spidsen kommer til byen næste år. Pressebillede

Der er tale om en nu to år forsinket brag af en koncert i Thansen Arena i Fredericia Idrætscenter, som Michael Falch og band kun vil gennemføre, hvis alle restriktioner er ophævet:

- Vi ønsker at afvikle Malurt-koncerterne som regulære rockshows med stående publikum for fulde drøn. Det er den ånd, vores publikum har set frem til at opleve, når vi nu endelig er blevet samlet igen, forklarer han:

- Folk skal ikke sidde og føle sig som stækkede undulater i et fuglebur, når de endelig - og kun for denne gang - kan komme til en Malurt-koncert. Der skal være liv i cowboyjakkerne.

Annonce

Anmelder: Farvel Falch...

Overflødighedshorn af musikalske oplevelser

Fredericia Dagblads musikanmelder, Carsten Linde, er ikke i tvivl om, at netop koncerten med Malurt bliver en af årets musikalske højdepunkter, fordi det handler om at sætte et endegyldigt punktum i en stor dansk rockhistorie.

- Det bliver stort og vemodigt på én og samme tid, lyder det fra avisens anmelder, som også glæder sig til den 18. februar.

Her gæster rock-trioen Mew Eksercerhuset sammen med Danmarks Underholdningsorkester. Til næste år er det 25 år siden, at Mew udgav deres første album A Triumph For Man i rækken af ni, og koncerten i Fredericia er én af ni, som trioen giver rundt i landet sammen med underholdningsbandet.

I forvejen er formidable Mew forelsket i den symfoniske lyd, så en koncert sammen med underholdningsorkestret kan kun skabe en usædvanlig smuk og højstemt stemning, siger Carsten Linde.

Annonce

Hylder Bent Fabricius-Bjerre

Hvilket musikalske arrangement, der bliver årets mest interessante, afhænger naturligvis af, hvem man er, og hvilke interesser man har.

Hvis vi holder vejret og tror på, at smitten falder, når vi har skudt nytåret ind, og regeringens restriktioner ophører fra den 17. januar, så vi atter kan gå ud nyde kulturlivet, venter der et væld af oplevelser på byens scener

Blot ønsker vi fra avisens side at give vores mening, ligesom vi også vil gøre opmærksom på, at Tøjhuset, Fredericia Live og Event C tilsammen præsenterer et overflødighedshorn af musikalske oplevelser i det kommende år. Man bør naturligvis selv tjekke deres programmer for at få det fulde billede af tilbud.

Allerede den 21. januar, hvis coronarestriktionerne tillader det, vil man i Eksercerhuset kunne opleve en hyldestkoncert til ære for Bent Fabricius-Bjerre med blandt andre Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og Live Strings.

Ugen efter i Eksercerhuset, den 28. februar, kan man komme med på en musikalsk rejse ind i filmens verden. De fire musicalstjerner fra Fredericia - Rikke Hvidbjerg, Karin Nordly-Holst, Thomas Jensen og Mads Æbelø - vil sammen med et godt orkester underholde med nogle af de største hits gennem tiden fra film som blandt andet Pretty Woman, Titanic og Ghostbusters.

Annonce

Dansk rock og pop

Det musikalske overflødighedshorn byder indtil sommer blandt andet på koncerter med Søren Sko, Chasing Grace, Alex Vargas, Jesper Binzer med lokale Littlefish som opvarmning, Thomas Buttenschøn, Jonah Blacksmith - med lokale Søren Bigum, Marie Frank, Skullclub, Andreas Odbjerg, Michael Learns to Rock, amerikanske Alan Haynes, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fra Tøsedrengene, Folkeklubben, Psyched up Janis, lokale Padlock Chain, Mads Langer, Hjalmer, Troels Trier og sankthans- og sommerstemning med både Johnny Madsen Band og Tina Dickow.

Annonce

Dylan-mand kommer

I Eksercerhuset den 24. februar giver Sebastian med band koncert på sin 50-års jubilæumsturné, og i Tøjhuset 7. april kan man opleve sange og musik af Bob Dylan fremført af Rasmus og Jonas Dissing sammen med Las Nissen - og ikke mindst i selskab med Dylans tidligere leadguitarist, Billy Cross, og som musikanmelder Carsten Linde udtrykker det:

- Hvis nogen her i landet kender Bob Dylans bagkatalog, er det dansk-gifte amerikanske Billy Cross, der både har været en del af Dylans turneteam og indspillet albums med mesteren selv. Så mon ikke denne aften bliver noget helt særligt.

Annonce

Mange musicaler

På teater- og musicalscenen bydes der også på underholdning i forskellige genrer.

Teater Malstrøm byder fra 3. marts til 9. april i Det Bruunske Pakhus på den engelske dramatiker Pam Gems musical om Edith Piaf. I teatrets egen beskrivelse fremhæves det om musicalen, at der ikke blot er tale om et skønhedsportræt over kunstnerens liv, men at forestillingen også viser hendes ydmyge rødder med en noget suspekt omgangskreds, hendes opstigning til stjernestatus, den skarpe tone og rå humor og hendes kraftige higen efter mænd. Musicalen, der er instrueret af Nanne Siff Rasmussen, tager også fat om hendes kamp mod kroppens skrøbelighed og forfald, som hun formåede at sætte i baggrunden for at opretholde et liv på scenen.

Fredericia Musicalteater byder i slutningen af marts på en Danmarkspremiere.

Der er tale om en såkaldt Off-Broadway musical, Murder Ballad, som får premiere den 25. marts. Murder Ballad fik verdenspremiere i 2012 på og blev én af årets absolutte must see-forestillinger i New York. Murder Ballad fik fantastisk flotte anmeldelser og har siden været opført over hele verden. Musicalen er et trekantsdrama mellem den unge kunstner, Hannah, bartenderen Tom og den poesi-studerende Alex. Der er fire skuespillere på scenen, de tre af dem er uddannet på Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia, nemlig Anna Fulsig Jensen (Hannah), Mads Æbelø Nielsen (Alex) og Line Staun Jensen (fortæller). I rollen som bartenderen Tom ses Anders R. Gjesing.

Annonce

Blues og hård rock

Allerede den 4. og 5. februar kan man komme til årets første musikfestival i Fredericia, der bydes nemlig på Winter Metal Magic Festival i Tøjhuset.

Ligeledes, når vi er i den hårde ende af musikskalaen, danner Tøjhuset den 5. og 6. august rammen om den årlige hardrockfestival, Support Our Scene.

Den habile bluesguitarist, Walter Trout, kommer også. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh

Bluesmusikken har også sin egen festival - nemlig Fredericia Bluesfestival. Det er traditionen tro den første lørdag i juni, og således præsenterer bluesklubben Double Trouble den 4. juni på navne som HP Lange & Big Gumbo, Jens Filser og Henrik Freischlader. Desuden er bluesklubben medarrangør af årets blueskoncert i Tøjhuset med amerikanske Walter Trout med band den 26. oktober. Den dansk gifte bluesguitarist og sanger har besøgt Fredericia flere gange, og koncerten i oktober bliver uden tvivl en sand lækkerbisken for bluesfolket.

Annonce

Kendte komikere...og Hausgaard

Traditionen tro byder Tøjhuset også på standup.

I 2022 kan man møde Mark Le Fevre, Heino Hansen, Jakob Thrane, Tobias Dybvad, Andreas Bo og Jan Gintberg. Og en herre, der også kan det med ord, gæster også Fredericia til næste år. Det er Niels Hausgaard. Også han har gæstet Fredericia flere gange, men han kan ikke huske hvor mange gange - faktisk kan han ikke huske hvor mange koncerter, han har spillet, fremgår det af koncertomtalen.

Niels Hausgaard har ikke tal på, hvor mange gange han har besøgt Fredericia. Nu gør han det igen. Pressebillede: Morten Rygaard

Når Niels Hausgaard lander på Fredericia Teater 29. april under titlen Lad Nu Det Ligge, bliver det sammen med pianist og jazzmand, Martin Schack, og på spørgsmålet om, hvad man kan forvente af hans show - om det bliver om corona, mink eller SMS’er, er svaret, at det ikke vides. Selv siger Hausgaard:

- Lad nu det ligge.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce