Annonce
Elbobladet

Direktør om prisvindende erhvervs-satsning: Jeg lå vågen om natten

Skulderklap og anerkendelse er dejligt, men det bedste er nu at se virksomheden trives og udvikle sig - blandt andet på den nye terminal i Taulov, mener Fredericia Shipping-direktør Klaus G. Andersen. Foto: Søren Gylling
Fredericia Shipping satsede hele butikken for fem år siden og foretog en næsten 150 millioner kroner stor investering. Satsningen lykkedes, og nu belønnes virksomheden for sin fremsynethed og sit initiativ.

Taulov: For fem år siden var Fredericia Shipping ved at sprænge sine rammer på Fredericia Havn. Firmaet vækstede og kunne ikke længere rummes i bygningerne og arealerne ved vandkanten. Noget måtte gøres. Noget stort.

Dette "noget" blev etableringen af en kæmpe terminal i DanmarkC-området vest for Fredericia, der er et knudepunkt for motorveje og jernbaneskinner. Investeringen var på næsten 150 millioner kroner. Den største i firmaets historie. Nu måtte det briste eller bære.

Det bar. Og bærer endda så godt, at terminalen for nylig blev udvidet og også næste år tager 650 nye meter jernbanespor i brug.

Annonce

Det initiativ og den fremsynethed, der ligger bag projektet, blev onsdag formiddag belønnet med Dansk Industris regionale Initiativpris.

Prisen blev overrakt til direktør Klaus Gjørtsvang Andersen, der står i spidsen for knap hundrede fastansatte og halvt så mange, der er løsere knyttet til Fredericia Shipping.

Terminalen her i Taulov var en kæmpebeslutning. Nu belønnes initiativet og fremsynetheden med en pris fra DI Trekantområdet. Foto: Fredericia Shipping

- Det er dejligt at opleve anerkendelse. Og jeg glæder mig da, når andre bemærker det, vi gør. En pris kan ikke rigtig bruges til noget erhvervsmæssigt - men den er et dejligt skulderklap til os og hele den familie, som jeg vil sige, at Fredericia Shipping er, siger Klaus Gjørtsvang Andersen.

Lå vågen om natten

Beslutningen om at etablere terminalen i Taulov var grundigt overvejet, analyseret og gennemtænkt. Men det ændrer ikke på, at den var en stor beslutning - et sats. Og det holdt direktøren vågen om natten.

- Jeg var sgu nervøs. Det må jeg indrømme. Det var den største investering i firmaets historie. Og jeg forfaldt til sovepiller for en tid, siger Klaus Gjørtsvang Andersen til Fredericia Dagblad.

Er det så gået, som I håbede?

Jeg var så nervøs, at jeg forfaldt til sovepiller for en tid.

Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping

- Ja, det er det. Nu er der jo kun gået få år, og en investering som denne her skal for alvor vurderes over et langt stræk. Taulov-terminalen skal jo ligge der i hundrede år. Men indtil nu er det gået, som vi håbede, siger Klaus Gjørtsvang Andersen.

Han ser blandt andet en stor fremtid i jernbanetransport - og her har terminalen en klar konkurrencefordel ved at have sine egne skinner.

Annonce

Modig beslutning

Hos Dansk Industri Trekantområdet kan formand Carsten Kind godt sætte sig ind i, at overvejelserne var grundige - og at Klaus Gjørtsvang Andersen havde nerver på.

- Jeg tror, at de fleste så til med forundring, da Fredericia Shipping købte en stor erhvervsgrund i Taulov for dernæst at lægge kørefliser på et enormt område og føre togskinner frem. Tiden efter har vist, at det var den helt rigtige beslutning, lyder det fra formanden i forbindelse med prisoverrækkelsen.

- Fredericia Shipping er et rigtig godt eksempel på – og et forbillede for - mange af de små og mellemstore virksomheder, som vi har mange af her i Trekantområdet. Det er imponerende, hvordan fremsynet ledelse og dygtige strategiske valg har skabt en stærkere virksomhed, siger Carsten Kind.

Som vinder af den regionale initiativpris er Fredericia Shipping også indstillet til Dansk Industris landsdækkende initiativpris, der uddeles til foråret.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Ny lokalkoordinator skal styrke indsats for psykisk sårbare

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce