Annonce
Elbobladet

Direktøren blev chef for kirkens ansatte

Ove Brorsbøl er glad for sin post som kontaktperson, hvor han er arbejdsgiver for de ansatte ved Taulov Kirke. Det er som om, at han stadig er lidt på arbejdsmarkedet. Foto: Anette Jorsal
Da direktør Ove Brorsbøl forlod arbejdsmarkedet, blev han i stedet chef for de ansatte i Taulov Kirke. En post, han er glad for, fordi det stadig smager af arbejdsmarkedet.
Annonce

Taulov: Ove Brorsbøl vendte i 2016 tilbage til menighedsrådet ved Taulov Kirke. Han havde forladt direktørposten i stilladsfirmaet HAKI og fået mere tid, så han ville godt tage en tjans i rådet igen. Den tidligere direktør i et stilladsfirma havde egentlig ønsket at arbejde med bygningerne - det vil sige kirken, sognegården og præstegården. Men da der skulle lægges kabale, og posterne i menighedsrådet blev fordelt, blev han kontaktperson.

Det kan lyde meget anonymt, ”Kontaktperson”, men det er faktisk én af de meget væsentlige poster i menighedsrådet, for kontaktpersonen er sådan set arbejdsgiver for de ansatte på menighedsrådets vegne. Ja, lige på nær præsten. Præstens chef er provsten.

Med en fortid som direktør med personaleansvar lå det ham slet ikke fjernt at fungere som arbejdsgiver. Han var dus med MUS, APV og lønforhandlinger. Han gik ikke i chok over en afskedigelsessag, for det har han prøvet før.

- Jeg kan godt se, at det kan være svært for folk at blive kontaktperson, hvis de ikke har haft noget med arbejdsledelse af gøre før. Og det kan være svært at være kontaktperson, mens man stadig er i job, for du er nødt til at skulle forbi kirkegården og sognehuset i dagtimerne, hvis du vil møde personalet, siger Ove Brorsbøl og tilføjer:

- Men jeg synes, det er spændende at få en arbejdsplads til at køre. At sørge for at reglerne opfyldes. Hvis Arbejdstilsynet kommer forbi i morgen, så skal der bare være styr på tingene, siger Ove Brorsbøl.

Samtidig passer det ham godt med kontaktpersonens opgaver, nu han er pensionist:

- Det smager af arbejde, og jeg føler faktisk stadig, at jeg er en del af arbejdsmarkedet.

Kontaktperson

Menighedsrådet er arbejdsgiver for de ansatte ved kirken. På nær præsten, der har provsten som chef. Kontaktpersonen bliver af menighedsrådet valgt til at påtage sig arbejdsgiverrollen. Kontaktpersonen skal blandt andet holde personalemøder, føre MUS-samtaler, gennemføre APV (arbejdspladsvurdering), skal stå for det praktiske i forhold til ansættelser, tage sig af ferieplan, lokale lønforhandlinger, sygemelding og orlov. I Fredericia Provsti kan kontaktpersonerne i de 10 sogne trække på assistance i Kirkernes Hus vedrørende personaleforhold.
Annonce

Fra spejder til menighedsråd

Ove Brorsbøl blev i 2004 valgt ind i menighedsrådet for første gang. Dengang var han spejderleder i Taulov, og han blev prikket af præsten, der opfordrede ham til at stille op til menighedsrådet. Ove Brorsbøls forældre kom jævnligt i kirken i barndomsbyen Ulfborg, og lille Ove var med sådan cirka en gang om måneden. Som ung havde han ikke meget kontakt til kirken, men da han og hans familie flyttede til Taulov, blev han aktiv hos spejderne, og han blev snart spurgt, om han ville stille op.

- Jeg ville godt lave et stykke arbejde for kirken, for det er vigtigt, at vi har en velfungerende folkekirke i Danmark. Den skal bidrage med det positive livssyn, for det er der brug for i dagligdagen, og den skal bidrage med forkyndelsen af evangeliet. Jeg mener ikke, vi kan undvære folkekirken i vores samfund, og hvis vi vil bevare den, skal der også være nogle, der vil yde en indsats, siger Ove Brorsbøl, 69 år.

Efter otte år i rådet trak han sig, men i 2016 vendte han tilbage. Nu har han ydet en indsats i 12 år, og i øjeblikket overvejer han, om han skal tage en tørn mere og genopstille til én af de ni pladser menighedsrådet ved Taulov Kirke.

Orientering og valg

I efteråret er der valg til menighedsrådene, også i alle 10 sogne i Fredericia Provsti. I år gælder nye regler for menighedsrådsvalget. Valget kan ske ved valgforsamling den 15. september, samme dag i alle sogne i Danmark. Men inden da skal der være orienteringsmøder om valgproceduren i alle sogne, og de finder sted mellem 9. juni og 21. juli. Oprindeligt skulle det have været 12. maj, men på grund af corona-virus er det udsat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce