Annonce
Elbobladet

Diskussionerne blomstrer i Kanalbyen: Demokraticontainer får et år mere

Samme dag som valgkampen til folketinget blev skudt i gang i maj blev der foretaget officiel indvielse af Fredericias demokraticontainer i Kanalbyen. Containeren vil fortsat være åben til folkelige debatter i 2020. Arkivfoto: Søren Gylling
Tirsdage og lørdage i 2020 vil man kunne mødes i Kanalbyen og i demokraticontaineren tale om klimaudfordringer, kollektiv trafik og andre spørgsmål, der deler eller samler borgerne. Demokrati- og borgerudvalget holder styr på containeren, men først i det nye år afgøres det, om udvalget fortsætter.
Annonce

Fredericia: Det vil i 2020 igen være muligt at møde ind i kommunens demokraticontainer i Kanalbyen for at drøfte klimaspørgsmål, kollektiv trafik, lokalområder i Fredericia eller andre temaer, der kan splitte eller samle fredericianerne.

Demokrati-containeren blev etableret som et forsøg i februar 2019, og en evaluering af tiltaget er endt i, at den fortsætter. Det har demokrati- og borgerudvalget besluttet kort før jul.

Demokraticontaineren har været åben to gange ugentligt. Den blev officielt indviet i maj, og siden har mellem 10 og 20 fredericianere i alle aldre sat hinanden stævne omkring forskellige teamer.

Det peger således også på, at det midlertidige udvalg får lov at fortsætte en periode mere. Udvalget driver arbejdet med containeren.

- Der er ikke truffet beslutning, men jeg har en forventning om, at vi får mulighed for at fortsætte arbejdet, oplyser formand for udvalget Christian Jørgensen (V).

Beslutningen om vi fortsætter træffes i begyndelsen af det nye år.

Christian Jørgensen (V) formand for demokrati- og borgerudvalget

Annonce

Status over udvalg

Demokrati- og borgerudvalget er et såkaldt paragraf 17 stk. 4 udvalg, der i lighed med helhedsplanudvalget blev nedsat i forbindelse med byrådets konstituering i 2018. Begge udvalg skulle evalueres efter to år.

På det sidste byrådsmøde i 2019 gjorde udvalgsformændene status over de to år og opfordrede begge deres byrådskolleger til at lade arbejdet fortsætte.

Ud over at drive demokraticontaineren i Kanalbyen har demokrati- og borgerudvalget været facilitator af en række temamøder som alternative byrådsmøder. Begge dele med god tilslutning.

Helhedsplanudvalget har fokus på de udsatte boligområder i Fredericia og arbejder med ambitionen om at få Fredericia langt væk fra ghettolisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Husk dig selv som pårørende

Elbobladet

Suzuki hælder mere udstyr i Swift

Elbobladet

i30 til under 200.000 kroner

Elbobladet

Ivan og den etbenede hane

Annonce