Annonce
Elbobladet

Drop disse istandsættelser før et boligsalg

Pas på med dyre kosmetiske og æstetiske forbedringer af boligen før salg, for du risikerer, at det er penge ud ad vinduet, hvis det falder ved siden af købers smag. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Undgå større reparationsarbejder, som afhænger af smag og præferencer. Det gælder især køkken og badeværelse.
Annonce

De fleste vil gerne have, at boligen tager sig bedst muligt ud, når den skal sælges, så den tiltrækker en masse potentielle købere.

Derfor er det nærliggende at svinge malerpenslen og renovere boligen inden salget. Men det er ikke altid en god idé.

- Der er både følelser og subjektiv smag forbundet med at flytte ind i en ny bolig, siger Christopher Wagner, der er køberrådgiver og partner i rådgivningshuset Bomae.

- Derfor risikerer du, at det er spildte penge og arbejde, fordi køberne alligevel vil ændre det, når de flytter ind, siger han.

Det gælder især badeværelset. Hvis det er meget gammelt, kan det hæve salgsprisen, hvis du lægger noget arbejde i det.

- Men sådan noget som ny bruser, nye skabe, armaturer, greb og andre kosmetiske ting er typisk sådan noget, køber gerne selv vil vælge. Derfor er det ikke pengene værd, siger Christopher Wagner.

Det samme gælder køkkenet, der sammen med badeværelset udgør et knudepunkt i hjemmet, forklarer ejendomsmægler Ivan Fabos, der er indehaver af Nybolig Frederiksværk.

- Jeg råder stort set aldrig til, at sælger skifter køkkenet. Det trækker ikke værdien ned, men det trækker heller ikke nødvendigvis værdien op, og så er det jo lige meget, siger han.

Fordi køkken og badeværelse er knudepunkter, vil køberne nemlig typisk gerne sætte deres personlige præg og skabe den helt rigtige stemning.

Og fordi det samtidig er funktionelle rum, kan der også være praktiske præferencer, som er forskellige.

- Nogle vil have skabe, andre vil have skuffer. Nogle vil have gaskomfur, andre vil have induktion eller en særlig bred type ovn, siger Ivan Fabos.

Annonce

Afvent gulve og maling

Stuemaling er et andet sted, hvor arbejdet ikke nødvendigvis modsvarer hammerslaget. Det gælder især lejligheder eller mindre huse.

- De fleste købere vil ikke betale sig fra malearbejde, som de selv kunne ordne på en weekend. Det gælder især i krisetider som nu, hvor køberne holder mere på pengene, siger Christopher Wagner.

Vent også med at skifte gulve. For selv om det er et større arbejde end at male en væg, risikerer du igen, at det falder uden for købers smag.

- Og så er det spildt arbejde, som ikke vil hæve prisen, siger Ivan Fabos.

Som en sidste ting skal du være forsigtig med lappeløsninger og delvise reparationer. Det er enten-eller, når du først går i gang.

- Hvis man kun har lavet tingene halvt, kan nogle købere måske få tanken, at man har prøvet at sminke eller pynte på noget op til salget, og det er endnu værre, lyder det fra ejendomsmægleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce