Annonce
Elbobladet

Efter 25 års venten udsender Søren Andersen sin drømme-guitarplade

Fredag 11. oktober udsender Søren Andersen den guitarplade, han har drømt om siden ungdommen i Fredericia. Privatfoto
Den fredericianske guitarist og producer har endelig gjort alvor af sin gamle drøm om at udsende et album med instrumental musik og guitar-lir.
Annonce

Fredericia: - Explicit guitars, står der på et advarselsmærke på pladens cover.

Normalt udstyres plader med amerikanske mærkater, der med ordene "Parental Advisory - Explicit Content", advarer om et sprogligt indhold, der kan ryste de uforberedte. Men når Søren "Søgge" Andersen 11. oktober udsender sit nye soloalbum, advarer mærkaten mod guitar-spil, der kan ryste de uforberedte.

Mærkatet er lidt en vits. Men der er alligevel noget om det, for den eftertragtede, fredericianske super-guitarist og producer har aldrig før i sin snart 30-årige karriere proppet så meget guitar ind i noget projekt, han har rørt ved.

- Altså, der er en fandens masse guitar-lir på den her plade. Alle de trick, jeg kan, har jeg taget med. Det, jeg ikke gør på den her plade, kan jeg ikke, siger han og remser op, hvilke tricks, guitar-nørder kan lytte efter på den instrumentale plade.

- Der er string-skipping. Der er tapping. Der er three note per string. Der er hammer on -pull off. Der er dive bombs. Der er Flash Olesky. Og der er en masse, masse andet, siger Søren med et bredt smil. Han kan knap nævne de mange tricks uden, at hans fingre begynder at danse over en guitar, der ikke er der.

Pladen med alle tricksene hedder "Guilty Pleasures" og udkommer på Mighty Music 11. oktober. Den sælges på nettet, på cd og på vinyl. Første smagsprøve er allerede ude på youtube.

I 25 år har jeg drømt om at udgive den her plade. Nu vil jeg ikke vente længere.

Søren "Søgge" Andersen

Annonce

Drøm gennem 25 år

Allerede som ung sværgede Søren til guitarguder som for eksempel Joe Satriani, Paul Gilbert og Gary Moore.

- Alle de fredericianske drenge, jeg har undervist, kan bevidne, at de forbilleder fyldte alt i mit hoved, da jeg var 20. Men guitar-genren fadede ud, da grungen kom. Grunge er dejligt, men den gjorde, at der ikke rigtig var plads til guitarguderne længere. Og eftersom det værste i verden er at udgive musik, ingen lytter til, droppede jeg i mange år min drøm om en guitarplade. Men nu er tiden klar, siger han.

Nu om stunder byder nettet nemlig på så mange kanaler til musik, at selv smalle genrer finder et publikum.

- Det er ikke længere kun én radiostation, ét pladeselskab eller MTV, der bestemmer alting. Hvis nogen kan lide noget, finder de frem til det. Så jeg tænkte, at nu skulle det være. Efter 25 år kunne jeg ikke vente længere, siger Søren.

Annonce

Film-musik og 80'er-synthesizer

Selvom Søren Andersen er en guitarmand af godt hjerte, er der også plads til andre instrumenter i hans blod.

- Jeg har altid haft en kærlighed til de tidligere 80'eres synthesizer-pop. Duran Duran, Erasure, Holly Johnson og alle dem der. Det overrasker måske nogen, men jeg holder af den varme og smukke lyd, der lå i synthesizer-poppen i de år. Så den slags er der også meget af på pladen.

Og for at det ikke skal være løgn, fletter fredericianeren også sin kærlighed til film-musik ind i projektet.

- Prøv at høre Axel F, Top Gun, Miami Vice og al den musik fra 80'ernes store film og tv-serier. Men også til The Matrix og lignende nyere musik. Det har jeg altid elsket, så noget af musikken på "Guilty Pleasures" har også noget filmmusik over sig. Så kan folk sidde og lytte til det, som var det en anden Bent Fabricius Bjerre, mens de ser en film for deres indre øje samtidig, siger Søren Andersen.

På sine rejser rundt i verden med musik har Søren Andersen mødt stribevis af sine forbilleder. Foto: PR
Annonce

Wingman eller solist

Søren Andersen har gennem årene markeret sig som guitarist i mange sammenhænge - men sjældent med sig selv som frontfigur. Det tætteste han kommer på frontmand status er sin rolle i Electric Guitars sammen med Mika Vandborg og hans første soloplade, der udkom i 2011.

Ellers har han været med et utal af andre bands og stjerner ude at spille - samt indspillet og produceret i Medley Studio, som han er medejer af.

- Jeg kan lide rollen som wingman: At stå lige ved siden af hovedpersonen, fungerer rigtig fint for mig. Og jeg har været så heldigt, at der er rift om mig, siger han.

Men nu kommer så denne her plade - er drømmen at blive solo-stjerne nu?

- Det er ikke noget, jeg sætter op for mig selv som et mål. I forbindelse med pladeudgivelsen er jeg blevet kontaktet af bureauer i USA, Danmark og England, som gerne vil arrangere en turné. Så nu må vi se. Hvis det sker, så sker det. Og så er det fint.

Søren Andersen - eller som hans udenlandske samarbejdspartnere kalder ham: Soren Andersen. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce