Annonce
Elbobladet

Efter konkurs og manglende elevplads: Boghandel hjælper studerende med at færdiggøre uddannelsen

25-årige Kirstine Ohlsen er til dagligt bosiddende i Vejle. Indtil slutningen af august skal hun arbejde i Bog & Idé i Fredericia, hvor hun er butikkens eneste elev i øjeblikket. Privatfoto.
Tre uger før fagprøven skulle afleveres stod 25-årige Kirstine Ohlsen uden elevplads, da boghandlerkæden Arnold Busck indgav en konkursbegæring. Bog & Idé i Fredericia meldte sig dog på banen til at overtage hende som elev, så hun kan færdiggøre sin uddannelse.
Annonce

Fredericia: - Det var mærkeligt pludselig ikke at have en elevplads. Jeg stod i en situation, hvor jeg tænkte: "Hvad sker der?", forklarer 25-årige Kirstine Ohlsen.

Hun var tre uger fra at kunne aflevere sin fagprøve til uddannelsen som butiksassistent med speciale i bøger og papir - bedre kendt som boghandler - da beskeden om Arnold Busck, hvor hun var tilknyttet som elev i Vejle, indgav en konkursbegæring.

Fagprøven kan dog ikke færdiggøres, uden at man er tilknyttet en butik, så derfor fik Kirstine Ohlsen pludselig meget travlt med at finde en løsning.

- Der var en fra boghandlerforeningen, som fortalte mig, at Carsten (Bank Friis, indehaver af Bog & Idé i Fredericia, red.) var interesseret at hjælpe med en elevplads. Jeg kontaktede ham lørdag og mødte op til samtale mandag (4. maj, red.) klokken 10. En halv time senere var jeg startet i arbejde, siger Kirstine Ohlsen, som samtidig er blevet fritstillet af Arnold Busck.

Bog & Idé i Gothersgade har ikke mærket betydningen af coronavirus på samme måde som andre detailbutikke, mener indehaver Carsten Bank Friis, som derfor oplever, at der er mange opgaver at give sig til i butikken. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
Annonce

Glad for at hjælpe

Dermed var det igen muligt at aflevere fagprøven, hvilket skete fredag i sidste uge. Og hos Bog & Idé i Gothersgade er indehaver Carsten Bank Friis glad for løsningen.

- Det er dejligt at kunne hjælpe Kirstine, så hun kan færdiggøre sin uddannelse. Vi skulle bruge nogle assistancetimer henover sommerferien, og selvom tilknytningen af hende betyder, at de, som ellers hjælper til på den tid af året, vil få færre timer, var de med på det, siger Carsten Bank Friis.

Han håber samtidig, at den ekstra ansættelse betyder, at man får lavet nogle af de praktiske opgaver, som man ellers ville have svært ved at nå.

Samlet set skal den 25-årige butiksassistent-studerende være i butikken til udgangen af august. Der går dog et par uger, før man igen kan blive ekspederet af hende i butikken. For en uge siden blev Kirstine Ohlsen nemlig opereret i korsbåndet.

Når hun vender tilbage, glæder hun sig imidlertid til den sidste del af den samlede elevtid på to år. Også selvom der er flere nye ting, som skal læres.

- Alle systemerne er nye, og der er nye varegrupper, som jeg ikke har arbejdet med før, så på den måde er det dejligt også at prøve et andet sted, siger hun og tilføjer:

- Indtil videre har det været positivt, og jeg er hjulpet godt i gang, i den tid jeg nåede at være i butikken inden min operation, siger Kirstine Ohlsen, som håber på at finde arbejde som boghandler efter at have færdiggjort sin uddannelse.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Annonce