Annonce
Elbobladet

Eksercerhuset får lyd og lys for over fem millioner kroner

Taget skal skrælles af Eksercerhuset, inden der lægges et nyt. Det sker i forbindelse med renoveringen og ombygningen af den gamle ridesal, der permanent skal indrettes som spillested. Arbejdet på taget ventes at tage resten af året. Foto: Peter Friis Auzten
Inden koncertgæster igen indtager Eksercerhuset, er der postet næsten 14 millioner i det.

Fredericia: Eksercerhuset får ikke bare plads til et større publikum end hidtil. Fredericias kommende, store spillested får også bedre lyd og bedre scene-forhold. Det ligger fast efter byrådets enstemmige budgetforlig.

Politikerne sætter 5,25 millioner kroner af til indkøb og installering af lyd, lys og scene i Eksercerhuset. Beløbet kommer oveni de 8,5 millioner kroner, der er budgetteret ombygning og renovering for.

Inden første koncertgæst får glæde af stedet igen, er der altså hældt 13,75 millioner kroner i projektet. Men så er det også et helt nyindrettet Eksercerhus med nye toiletter, nye backstage-rum, nye og større nødudgange og en permanent installation af scene og udstyr.


Det er mange penge. Men det bliver også rigtig godt.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester


- Kommunen råder jo også over teaterets udstyr, som indgår i en vurdering af, hvad der er brug for at købe, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S), der udtaler sig, fordi investeringerne hører hjemme i byrådets økonomiudvalget, hvor han er formand, og ikke i kultur-udvalget, hvor Susanne Bjerregaard Mørck (S) er formand.

Driften er ikke afklaret endnu

Når engang Eksercerhuset står klar til brug, skal der også være styr på driften. Hvem der skal stå for udlejning, drift, vedligehold og økonomi, er ikke besvaret endnu, fortæller borgmesteren.

- Det skal vi se på i sammenhæng med Fredericias samlede spillested-portefølje, siger han med henvisning til, at byen i forvejen rummer både Tøjhuset, Pakhuset, Tøjhus-gården, idrætscenteret og teateret.

- Lige nu har vi en ordning, hvor Tøjhuset står for driften. Det fungerer supergodt, siger borgmesteren.

Magtens Korridorer tog Eksercerhuset i brug ved deres koncert i november 2018. Koncerten var udsolgt, men når huset genåbner næste år, er der plads til flere publikummer. Foto: Ole Sejrup
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce