Annonce
Elbobladet

Eksil-fredericianer udgiver krimi: Foregår i Fredericia

Lars Thomassen er aktuel med krimiromanen "Den som søger skal finde", som udkommer 15. maj. Store dele af bogen foregår i Fredericia. Arkivfoto: Martin Ravn
Fredag 15. maj udkom tredje bog i Lars Thomassens krimitrilogi. Her foregår en stor del af handlingen i forfatterens barndomsby Fredericia.
Annonce

Fredericia: Der er en seriemorder på spil i Fredericia.

Heldigvis er der tale om fiktion i Lars Thomassens roman "Den som søger skal finde", der er den tredje bog i krimitrilogien om præsten Margit Vesterlund og hendes søn Jake, som bliver rodet ud i nogle ikke helt ufarlige ting. Fredag 15. maj udkom bogen, som i store dele foregår her i byen. Blandt andet på hjørnet af Huslodsvej og Baldersvej, hvor Jake bor, men også i Sønderparken, hvor moren bor og arbejder som præst i Hannerup Kirke.

- Min første bog i trilogien foregik på Langeland, hvor min fætter bor, og her er idéen til bogen udviklet. Til bog to tænkte jeg, at det var oplagt, at handlingen skete et sted, jeg kendte godt, så det blev i Billund, da familien på grund af udviklingen ikke kunne bo samme sted. Det samme gør sig gældende i treeren, hvor de flytter til Fredericia, som jeg jo også kender rigtig godt, siger Lars Thomassen, som er født i Fredericia og har slået sin folder i Sønderparken i sine barndoms- og ungdomsår.

Om krimitrilogien

Da en lille pige meldes forsvundet på Sydfyn, vikles slægtningen Margit Vesterlund ind i et spind i hemmeligheder og mystiske episoder.

Margit Vesterlund lever et liv i mørke - hun lider af social angst og holder sig kun oppe ved hjælp af portvin og sønnen Jake. Flere i hendes familie er på mystisk vis forsvundet, så da hendes grandniece meldes savnet, beslutter hun sig for at teame op med den pensionerede PET-agent, Kaj Brønds, for at finde sin slægtning og måske - i virkeligheden - sig selv.

Det bliver mere og mere tydeligt, at en ondskab gemmer sig i mørket og bare venter på det rette tidspunkt at slå til.

Annonce

Opvokset i Fredericia

Siden 2003 har Lars Thomassen boet i Billund med sin hustru Puk, som han mødte i Fredericia for 19 år siden. Fæstningsbyen har dog stadig en central betydning for familien.

- Min far, min søster og min kones familie bor fortsat i byen, så Fredericia betyder rigtig meget for mig, og det er også derfor, jeg skriver om den. Jeg kender jo nærmest enhver baggård i byen, siger han og griner.

Han har blandt andet været med til at skrive sange for det tidligere, lokale rockband Kick The Kangaroo, og det bliver stadig til ugentlige besøg i byen.

- Så tager jeg sammen med mine unger og kone på volden og går rundt. Og så har vi jo vist vores børn mange forskellige steder, som har betydet noget for os, siger Lars Thomassen og nævner som eksempel den gamle brødfabrik i Kongensgade, hvor bandet havde et studie.

Annonce

Fortsættelse følger

I forbindelse med udgivelsen er der endnu ikke planlagt nogen bogreception. Det kan dog komme på sigt, hvis coronaen ellers tillader det, forklarer Lars Thomassen, der til dagligt arbejder som mediegrafiker på Billund Ugeavis.

Han har dog ikke planer om at lægge forfattertilværelsen helt på bogreolen efter punktummet i krimitrilogien, som hans eget forlag Månen står bag.

- Der kommer nok til at ske et eller andet. Der er nogen, som har meldt sig på banen, så jeg ikke skal stå med alt selv, siger Lars Thomassen i bedste forfatterstil - fortsættelse følger, forstås.

Romanen "Den som søger skal finde" kan købes eller bestilles hos alle boghandlere. Derudover kan den også bestilles hos flere forhandlere på nettet og via Lars Thomassens facebookside.

"Den som søger skal finde" er tredje bog i trilogien, der også inkluderer etteren "Han kender det som er i mørket" (2017) og "Lad de døde begrave de døde" (2019). Pr-foto
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Elbobladet

Oplev flotte naturbilleder

Elbobladet

Drop-in-dåb i Fredericia Provsti

Elbobladet

Mad med mening og Karen Grøn

Elbobladet

En helt ny gammel motor

Annonce