Annonce
Elbobladet

ElboBladet præsenterer: Simba er årets hund

Simba er Årets Hund. Han er en halvandet år gammel golden retriever. Foto: Peter Friis Autzen

Over hver femte stemme i ElboBladets Årets Hund-afstemning gik til den unge golden retriever. Den fine ære blev straks fejret med en panda-bamse og godt klø på maven.

Annonce

Fredericia: 41 hunde deltog i afstemningen. Over 1.700 stemmer blev afgivet. Simba fik 22 procent af dem og står derfor som vinder af ElboBladets første Årets Hund-afstemning nogensinde. Anden- og tredjepladserne gik til Maxi (18 procent) og Maya (11 procent).

Simba er en populær hund, men også en meget rolig hund. Da ElboBladet er på besøg for at give ham den glade besked, fejrer han sin nye status med at logre, fremvise sin yndlingsbamse og i øvrigt lade sig klø på maven.

- Jeg vil nok fejre det sammen med min bedste ven, Buller. Han bor hos min mors mor og er en golden retriewer ligesom mig - og endda født samme dag, men vi er ikke søskende. Så skal vi løbe og lege, siger Simba, der benytter sig af, at "mor" Lærke oversætter til menneskesprog, så ElboBladets udsendte bedst forstår.

Yndlingsbamsen er en panda, som Simba fik for ikke så længe siden. Han havde i forvejen en mindre udgave, men fik helt julelys i øjnene, da "mor" Lærke kom med den store panda. Nu skal den helst med rundt i lejligheden og været tæt på, uanset hvor Simba lægger eller sætter sig.

- Jeg er jo en ret stor hund at have i en lejlighed. Men heldigvis er lejligheden stor, og jeg kan ikke lide at gø. Faktisk tror jeg kun, at jeg har gøet én gang herhjemme. Jeg snakker mere ved at pive på forskellige måder, siger Simba lidt utydeligt med munden fuld af panda-bamse.

Med titlen og æren som Årets Hund følger:


  • Hundefoder og godbidder til en værdi a 500 kroner fra Fredericia Specialfoder på Krogsagervej i Erritsø.
  • En konsultation og/eller vaccination hos Lillebælt Dyreklinik i Danmarksgade a cirka 900 kroner.
Sådan så Simba ud, da han i oktober var Ugens Hund. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Tre uger i krave-helvede

Simba har været gennem helvede for nylig.

En skade i læben gjorde, at han i tre uger skulle gå med krave. Ingen hunde bryder sig om at have krave på, men Simbas modvilje var meget stærk og vedholdende.

- Jeg stødte imod alle steder. Jeg kunne ikke høre, hvad der foregik omkring mig. Og når jeg skulle op ad trappen, faldt jeg. Så jeg forsøgte at få kraven af. Når vi var ude at gå tur, skrabede jeg kraven mod jorden. Så inden de tre uger var gået, havde jeg brugt tre kraver op, siger Simba uden at se ud til at være synderligt plaget af dårlig samvittighed.

Simba elsker at løbe - ikke mindst når han mødes med Buller et hemmeligt sted, hvor de kan tumle alt det, de vil. Nogle gange foregår legen i den store gård, der ligger bag lejligheden. Her ligger en gammel bunker, som det er sjovt at løbe op og ned ad.

Den fine status som årets hund skal formentlig fejres med en særlig t-shirt med det gyldne logo på, oplyser Simba med stolthed.

Med 18 procent af stemmerne blev Maxi nummer to i Årets Hund-valget. Foto: Peter Friis Autzen
Naya fik 11 procent af stemmerne og blev derved nummer tre. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Mormors jordbærhimmel

Annonce