Annonce
Elbobladet

Elias og Ellie topper blandt nyfødte i Fredericia Kommune: Se samtlige navne til sidste års nyfødte

Elias er det mest populære navn blandt nyfødte i år 2019 i Fredericia Kommune. Genrefoto: Morten Pape
Populariteten blandt navnene på de lokale børn født i 2019 adskiller sig fra landsplan. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Fredericia: Skal dit barn begynde i daginstitution i år, eller er det allerede begyndt, er der en stor sandsynlighed for, at der er en Elias, Oliver, Emil, Ellie, Olivia eller Laura iblandt børnene.

Det er nemlig de navne, som topper årets statistik blandt navne til børn født i 2019 med bopæl i Fredericia Kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Syv drenge har fået navnet Elias, som dermed er det mest populære navn på tværs af kønnene. Oliver følger trop med seks, mens fem børn har fået navnet Emil.

Annonce

Blandt piger deler Ellie, Laura og Olivia æren som det mest populære navn med fem navngivninger hver.

Adskiller sig fra landsplan

Dermed adskiller Fredericia sig en smule fra landsplan. William (568 børn), Alfred (523) og Oscar (514) er mest populært blandt drenge, mens Emma (486), Alma (453), og Clara/Freja (begge 438) topper blandt piger.

Af disse tal skal det bemærkes, at samme navn med forskellige stavemåder er grupperet, modsat statistikken for Fredericia Kommune, hvor det eksempelvis fremgår, at to drenge har fået navnet Oscar og én dreng Oskar.

På landsplan er Elias helt nede at vende på en 15. plads blandt drenge, mens Olivia, Ellie og Laura ligger på henholdsvis 9., 17. og 18. pladsen for piger.

Blandt statistikken for Fredericia Kommune finder man både velkendte navne såsom Peter, Jens, Marie og Sofie. Der er dog også fundet plads til mere sjældne navne såsom Dixi, Texas, Vegas og Sommer.

I alt er der født 449 børn i 2019 med bopæl i Fredericia Kommune 1. juli i år med en fordeling på 242 drenge og 207 piger. Fire nyfødte (to piger og to drenge) har endnu ikke fået et navn registreret i CPR-registeret ved statistikkens fremkomst.

Du kan se hele navneoversigten for Fredericia Kommune nedenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce