Annonce
Elbobladet

En æra kan slutte: Skomager lukker grundet manglende omsætning

I 1953 åbnede Jes Hausted skomagerforretningen på 6. Julivej 101, som sidenhen har haft flere ejere. Snart kan det dog være slut med en skomager på adressen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Siden år 1953 har 6. Julivej 101 haft en skomager i kælderen. Snart kan æraen dog slutte. Butikken står nemlig foran en lukning, men ejeren arbejder på, at en anden person kan overtage.
Annonce

Fredericia: Når kalenderen passerer påske, kan det være slut med at købe og få lavet sko på 6. Julivej 101. Manglende omsætning får forretningen med navnet "Skomager 6. Julivej" til at lukke. Det oplyser Morten Tophøj Gottfriedsen, som har drevet virksomheden i cirka tre år.

- Beslutningen har været rigtig hård, men når det ikke har kørt rundt, må man sige stop. Jeg kan ikke blive ved med noget, jeg ikke kan leve af, siger han.

Morten Tophøj Gottfriedsen arbejder imidlertid på, at traditionen med en skomager i lokalerne kan fortsætte.

- Jeg er i dialog med en kollega (anden skomager, red.), som overvejer at overtage butikken, hvis hun kan blive enig med udlejeren, fortæller Morten Tophøj Gottfriedsen.

Morten Tophøj Gottfriedsen har drevet skomager-forretningen i godt tre år. Her ses han betjene en kunde i forbindelse med en artikel, der blev bragt i november 2017. Arkivfoto: Steen Højgaard
Annonce

Brancheskifte

I øjeblikket møder man teksten "ophør" i butiksvinduerne. Åbningstiderne er skåret ned til kun at gælde lørdage fra 10 til 13, da Morten Tophøj Gottfriedsen har fået nyt fuldtidsjob i et rengøringsfirma.

Han er ansat på tredje uge, og brancheskiftet har været det rette for skomageren.

- Jeg var ved at gå ned med en depression, inden jeg fik tilbudt mit nuværende job, så det er også forklaringen på, hvorfor jeg har haft lukket enkelte dage op til, at jeg meldte min lukning, siger Morten Tophøj Gottfriedsen, som dog tager en livserfaring og personlig udvikling med fra tiden som forretningsdrivende.

- Jeg er blevet mere moden og voksen, og det synes jeg, at jeg kan bruge i mit fremtidige arbejde, selvom det er noget helt andet, siger Morten Tophøj Gottfriedsen.

I forbindelse med lukningen er der 50 procent rabat på alt i butikken og 20 procent på alt, som skal bestilles hjem. Det er ligeledes stadig muligt at indlevere til reparationer, som er til sædvanlige priser, indtil lukningen i påsken. Man skal dog tage højde for de begrænsede åbningstider, pointerer skomageren.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Syng Sammen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Treldevejens Genbrug er åbnet

Elbobladet

Du store kineser

Elbobladet

Der blev sat priser ved Røde Kors

Annonce