Annonce
Elbobladet

Erhvervskonsulent spændt før sort fredag:  Tror på en god og travl dag

Rundt i byen er der kommet skilte op med opfordring til at handle lokalt. Henover julen kan man i øvrigt vinde tidsbegrænsede gavebeviser, som skal bruges inden årets udgang. De første vindere er udtrukket, og man deltager ved at gennemføre en eller flere af tre skattejagt-ture, som starter ved midterste julehytte på Ryes Plads. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Forlænget åbningstid og liv i gågaden er noget af det, man kan opleve på black friday. Men det er samtidig en handelsdag, som bliver set frem til med spænding hos erhvervskonsulent i kommunen.

Fredericia: - Jeg er ekstra spændt på grund af coronaen. Især fordi jeg er bekymret for, om vi som forbrugere gør alle vores juleindkøb på nettet, siger Lene Bach Jørler, der erhvervskonsulent i Business Fredericia, som Fredericia Shopping hører under.

Black friday nærmer sig, og som så mange andre begivenheder i år kan man som forbruger næppe forvente den samme udsalgsdag som tidligere år.

Lene Bach Jørler tror på en god black friday for byens handelsliv. Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen

Det betyder dog ikke, at man skal lade være med at gøre sine juleindkøb. Om det bliver på selve black friday 27. november, ugen op til eller et tredje tidspunkt, er ikke afgørende for erhvervskonsulenten.

Annonce

Det afgørende er imidlertid, at man sørger for at bruge byens butikker og handelsliv.

- Jeg tror, det er de færreste, som er klar over, hvor stor betydning julehandlen har for et erhverv, der allerede er lagt ned. Og her tænker jeg også på restaurationsbranchen, som lider under, at julefrokoster er aflyst i år, understreger Lene Bach Jørler.

Åbningstider diskuteret

I Fredericia Shopping er planerne og ikke mindst åbningstiderne for black friday blevet diskuteret. Ifølge Lene Bach Jørler har holdningerne været delte, men handelsstandsforeningen er kommet frem til, at butikkerne i gågaden holder åbent fra 10-22 om fredagen. Beslutningen skal blandt andet ses i lyset af, at en af de konkurrerende steder, Kolding Storcenter, holder åbent til midnat.

Om åbningstiden til klokken 22 også kommer til at gælde alle butikker, må tiden vise.

- Nogle af de butikker, som har svært ved at få bemandingen til at gå op, har spurgt, om de måtte lukke tidligere, hvis der ikke er noget at lave om aftenen. Det skal jeg ikke stille mig til dommer for – især ikke i disse tider, konstaterer Lene Bach Jørler.


Nogle af de butikker, som har svært ved at få bemandingen til at gå op, har spurgt, om de måtte lukke tidligere, hvis der ikke er noget at lave om aftenen. Det skal jeg ikke stille mig til dommer for – især ikke i disse tider.

Lene Bach Jørler, erhvervskonsulent i Business Fredericia


Samtidig lyder der en opfordring fra Fredericia Shopping til at lade tilbuddene gælde over flere dage i løbet af uge 48, men her har det været sværere at finde én samlet løsning.

- De store butikskæder har deres egen måde at markere black friday på, og det må vi respektere, siger Lene Bach Jørler.

Annonce

Tror på en god dag

Og hvad kan man så forvente af black friday i år?

Traditionen tro kommer julemanden, men i år sker det virtuelt, for at folk undgår at flokkes til ét sted. Netop det med at sprede julehyggen ud har kommunen forsøgt ved at sætte julebelysning og -hytter flere steder i byen.

Generelt er underholdningen henover juledagene såsom musik, hestevogn og tog karakteriseret ved, at den bevæger sig rundt i gaderne frem for at være stillestående. Så, er man mere til at bruge sanserne frem for dankortet, er det også en mulighed.

- Jeg tror, vi kommer til at opleve en black friday, hvor både lokale, men også folk udefra kommer til byen. Julehytterne har allerede været et kæmpe tilløbsstykke, ligesom vi har oplevet stor interesse for julebelysningen, så jeg tror på en god og travl dag for byens handelsliv, siger erhvervskonsulenten.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce