Annonce
Elbobladet

Fællesskab på tværs af generationer: Henning og Marie er sammen om dukkeforestilling

Selvom der er mange år til forskel, kan man godt være fælles om sin passion. Det er barnebarn Marie Frederiksen og morfar Henning Sørensen et tydeligt bevis på. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Det skal være sjovt at lave teater, og det bliver ikke mindre sjovt af at være sammen med sin morfar om det. Det synes 14-årige Marie Frederiksen i hvert fald. Sammen med Henning Sørensen står hun bag en dukketeaterforestilling med et sundt budskab.

Fredericia: Der er 56 år til forskel mellem Henning Sørensen, 70, og Marie Frederiksen, 14, men det forhindrer ikke morfar og barnebarn i at være fælles om deres store passion, teater.

Godt nok var dukketeater en fuldstændig ukendt genre for Henning, før han blev introduceret for muligheden om en forestilling. Det skete, da han snakkede med Bonnie Lykke fra Teater Figuletta, der står for dukkerne.

Og så prøver man sig da bare frem og kontakter sit barnebarn. Som sagt så gjort. Da Marie fik spørgsmålet, om hun ville være med til at lave forestillingen "I tonernes verden", krævede det ikke megen overvejelse.

Annonce

De to familiemedlemmer sidder hjemme hos Maries familie med tre dukker. Operasangerinden Marietta Fariello, rapperen og den sure gamle mand, som udgør forestillingen. Marietta Fariello, som Marie lægger lyd til, er hovedpersonen i den 15 minutter lange forestilling, hvor operasangeren synger børnesange i lidt andre toner. Men faktisk var planen ikke, at dukken skulle synge opera.

- Jeg havde nogle andre planer med hende, men da Marie så hende, sagde hun: Hun er jo operasanger. Dét havde jeg ikke set, men så udviklede historien sig bare, forklarer Henning.

Han lægger stemme til rapperen, der er diametral modsætning til operasangerinden. Men selvom der er forskel, kan man jo godt blive venner. Det er budskabet i forestillingen, der er henvendt til børn i alderen omkring børnehaven.

Sammen om forskellighed

Lidt på samme måde mærker man forskellen på Henning og Marie. Mens Henning taler løs, er Marie mere stille af natur - i hvert fald lige indtil hun entrerer scenen.

Det er dog ingen hindring for et godt og tæt forhold mellem morfar og barnebarn.

- Marie er et naturtalent på en scene. Man skulle ikke tro det, når hun er så stille af natur, men hun brænder virkelig igennem på en scene, siger Henning, der gennem 25 år var en del af den tidligere Amatørscenen 55 i Fredericia.

- Jeg synes, det er herligt, at jeg kan spørge Marie om at lave en forestilling sammen og føre den ud. Det har været sjovt gennem hele processen, tilføjer han.


Jeg synes, det er herligt, at jeg kan spørge Marie om at lave en forestilling sammen og føre den ud. Det har været sjovt gennem hele processen.

Henning Sørensen, morfar til Marie Frederiksen


- Henning er en rigtig god instruktør. Han er måske ikke den bedste skuespiller, men… du kan i hvert fald instruere, siger Marie og kigger stolt på sin morfar.

- Jeg synes, det er rart at have en morfar, jeg kan arbejde sammen med om en af mine store passioner, pointerer Marie, der gennem flere år har gået til drama på Den Kreative Skole.

Annonce

Fortsættelse følger

I tonerne verden har været spillet tre gange ved Scenen i C-byen. Fjerde og sidste gang er tirsdag 13. juli kl. 17, hvor alle - børn som bedsteforældre - kan se den gratis forestilling.

14-årige Marie Frederiksen lægger stemme og hånd til Marietta Fariello i mini-forestillingen I tonernes verden. 13. juli kl. 17 kan den ses på Scenen i C-byen. Interesserede møder blot op. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Og selvom det dermed er slut med dukketeater for Marie og Henning, betyder det ikke, at det ikke kan fortsætte med et lignende projekt på tværs af generationerne i fremtiden.

- Det er fedt at være kreative sammen, og jeg håber da, at det fortsætter i fremtiden. Om så det er med dukker eller i et helt andet format, det må tiden vise, siger Henning.

- Ja, det har været rigtig sjovt at lave sammen, så det kunne jeg godt forestille mig, bekræfter Marie.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ejere af streetfood-bar går ind i stort Vejle-projekt: Ingen planer om at tage væk fra 'Danmarks bedste streetfood'

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Tak for en dejlig dag

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

25-års fødselar med én ting på ønskesedlen: Krisecenter kæmper for mænd

Elbobladet

På den 2. side: Jeg kommer til at savne køen

Elbobladet

Ugens hund: Olga deler gerne sit bytte med familien

Elbobladet

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Elbobladet

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Elbobladet

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Elbobladet

Fredericianske atleter er færdige ved OL

Elbobladet

Fredericianer modtog pris: Tog hånd om nye medstuderende

Elbobladet

Bag disken: Bagermester Bjarne gør klar til at slå sit sidste brød op

Elbobladet

Det summer af glæde og spænding: Gågadesalon klar til åbning

Elbobladet

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Elbobladet

Sushikæde kommer til Fredericia: Forventer at åbne i næste måned

Elbobladet

Fredericias træer: Peter Honorés ahorn på volden

Elbobladet

Præstens klumme: Det er mit legeme og blod - men ikke på en klam måde

Elbobladet

Få dine planter helskindet gennem ferien

Elbobladet

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Elbobladet

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Elbobladet

Erritsø Y's Men's Klub i en coronatid

Elbobladet

Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Elbobladet

På den 2. side: Kært barn har ingen navne

Elbobladet

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Annonce