Annonce
Elbobladet

Første gang i over 30 år: Rekordstort overskud i Tøjhuset

Tøjhuset dannede sidste år ramme om cirka 300 arrangementer - alt lige fra større og mindre koncerter til møder. Nu kan Tøjhuset præsentere sit største overskud nogensinde. Flere gange om året er der eksempelvis fredagsjam. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Foreningen Fredericia Live, der er Tøjhusets brugerforening, fik i 2019 et overskud på 1.074.187 kroner.
Annonce

Fredericia: Godt nok har Tøjhuset været lukket ned i flere måneder på grund af corona. Men der er alligevel grund til stor glæde i Tøjhusets brugerforening Foreningen Fredericia Live.

Her fik de fremmødte til generalforsamlingen onsdag 17. juni den glædelige meddelelse, at foreningen har lavet sit største overskud nogensinde.

- Vi fik et overskud i 2019 på 1.074.187 kroner. I over 30 år har vi aldrig haft så stort overskud. Vi sigter normalt heller ikke efter store overskud. Vi skal jo ikke som sådan lave penge - vi får jo også tilskud - vi skal sørge for at lave musikarrangementer, fortæller formand i Foreningen Fredericia Live Martin Andersen.

Generalforsamling

Cirka 25 af Foreningen Fredericia Lives omkring 600 medlemmer mødte op.

Brugerforeningen har syv bestyrelsesmedlemmer. Robert Hansen trådte ud, hvorefter der var kampvalg mellem Jan Warburg og Nicky Bech Andersen, hvilket faldt ud til førstnævntes fordel.

Tøjhusets første koncert efter nedlukningen bliver med Sebastian 14. juli.

Tøjhuset har tidligere haft underskud og dermed i flere år tæret på egenkapitalen, så et stort overskud skæpper godt i kassen.

- Nu kan vi holde lidt på igen. Større arrangementer og udendørs koncerter kræver større kontantbeholdning. Men nu kan det selvfølgelig være, vi skal bruge lidt på coronakrisen i stedet. Selvom vi har været lukket ned, har vi jo stadig faste udgifter i størrelsesordenen 75.000-100.000 kroner om måneden, forklarer Martin Andersen.

Annonce

Solgte flere billetter

Foreningen Fredericia Live laver hvert år et budget, som sigter efter et overskud på 200.000-300.000 kroner. Årsagen er, at der kun skal få fejlslagne arrangementer til, før overskud ændrer sig til underskud, ligesom mange velbesøgte koncerter forøger overskuddet væsentligt - ligesom i 2019.

- Vi havde et fantastisk 2019 med mange aktiviteter og koncerter og mange solgte billetter. Vi har åbenbart ramt det, folk gerne vil have, siger han.

Jo flere solgte billetter, jo mere stiger baromsætningen, men det er i årets regnskab billetsalget, der er årsag til rekordoverskuddet.

Men hvordan er udsigterne for regnskabet i 2020 så - med nedlukning i månedsvis?

- Det er super svært at forudse. Vi håber at komme ud med et lille plusresultat. Men det kommer an på restriktionerne til efteråret. Hvis alle restriktioner er væk, kommer vi ud med et nul, og hvis der er restriktioner, vil vi nok ikke kunne sælge så mange billetter, og så koster det penge, forklarer Martin Andersen.

Første koncert efter nedlukningen er 14. juli, hvor Sebastian spiller. Desuden står Tøjhuset bag en række baggårdskoncerter 23.-26. juli, hvor blandt andre Poul Krebs, Signe Svendsen og Musicalakademiet går på scenen.

- Det ser godt ud med billetsalget. Jeg tror, folk er sultne efter at komme ud og opleve noget, vurderer Martin Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce