Annonce
Elbobladet

Face the music: Symfoniorkester flytter koncert - vil ikke spille med ryggen til

Fredericia Byorkester, der her øver i Tøjhuset, flytter sin kommende koncert til Fredericia Gymnasium. Det skyldes sikkerhedsregler og afstandskrav. Foto: Peter Friis Autzen
Udsigten til, at publikum skulle sidde med ryggen til orkestret - eller omvendt - har fået Fredericia Byorkester til at flytte sin koncert.

Fredericia: Det er ikke sjovt at sidde med ryggen til under en koncert. Hverken for publikum eller for orkestret.

Men dét var de vilkår, corona-restriktionerne ville byde Fredericia Byorkester under den planlagte og i forvejen corona-reducerede, udsolgte koncert 22. november klokken 16 på Tøjhuset.

- Vi troede, at vi kunne være der. Men nu har vi fået at vide, at afstandskravene dikterer, at vi skal have ryggen til. Det er set gennemført andre steder, men vi vil ærgre os over, at orkester og publikum ikke kan se hinanden, siger Byorkestrets formand, Anders Nørregård.


Det er bare ikke det samme at sidde med ryggen til.

Anders Nørregård, Fredericia Byorkester


Det 50 mand store orkester var derfor i noget af en kattepine. Men heldigvis er det lykkedes at finde en løsning.

- Vi har fået lov at låne en stor sal på Fredericia Gymnasium. Her kan vi etablere den sikkerhedsafstand mellem orkester og publikum, der skal til for at tillade, at vi kan se på hinanden, siger Anders Nørregård, som håber, at reglerne ikke ændres og spænder ben endnu en gang.

Annonce

Plads til flere

Selvom Fredericia Byorkester holder til på Tøjhuset og foretrækker at spille sine koncerter der, var det med en vis ærgrelse i år, fordi corona-forholdene i Tøjhuset kun tillod et publikum på 50.

- På gymnasiet kommer vi til at spille i en større sal, hvor vi forventer at have plads til 140 publikummer. Så selvom det ikke er en egentlig koncertsal, skal der nok komme noget godt ud af det, siger Anders Nørregård.

Når symfoniorkestret har fuldstændig styr på pladsforholdene, udbydes de nye billetter til salg via byorkestrets hjemmeside, samt ved døren, hvis der er flere tilbage.

Annonce

Forberedt til fingerspidserne

Byorkestrets forberedelser til koncerten har været præget af først corona-nedlukning og siden afstandskrav og andre udfordringer. Alligevel har fremgangen fra øveaften til øveaften været tydelig for de medvirkende, som for nylig brød ud i spontane klapsalver efter en gennemspilning - noget, der ikke er helt almindeligt på en øveaften.

Den kommende koncert bliver den første i lang tid, fordi coronaen tvang orkestret til at aflyse forårskoncerten i maj. Eller rettere: Den er udskudt til maj 2021.

Også det store kor-sats med Händels Messias måtte udskydes på grund af restriktioner og afstandskrav.

Antonia Fuglsang, prisvindende ung violinist fra Haderslev, er gæstesolist på Fredericia Byrorkesters koncert 22. november. Foto: PR

Ved koncerten på gymnasiet er den 15-årige, prisvindende violinist Antonia Fuglsang fra Haderslev med som solist. Hun har før spillet med Byorkestret, da hun ved efterårskoncerten 2019 var solist på en Mozart-koncert.

Denne gang præsenterer hun og orkestret Max Bruchs Violinkoncert. Koncerten slutter med Beethovens 1. symfoni.

Orkestret dirigeres af Anne Cathrine Kielland Lund. For at undgå unødig corona-nærhed afvikles koncerten uden pause.

Dirigent Anne Cathrine Kielland Lund og soloviolinist Antonia Fuglsang under øveaften i Tøjhuset. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Aprilsvejr!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Toyota har medvind

Elbobladet

Se video: Sort sol angribes af høg

Annonce